Den største risiko forbundet med brug af LSD er ikke langsigtede virkninger. Derimod er den største risiko det, der kaldes “dårlige trips”, hvor man, - oftest ved indtagelse af større doser - kan opleve alvorlige anfald af fortvivlelse, angst eller stærk depression. Disse anfald kan gøre, at brugeren kommer til skade. For eksempel i forsøg på at flygte fra de ting, han/hun oplever i trippet, og fortvivlelsen har i sjældne tilfælde ført til selvmord. Overdosis kan ligeledes i sjældne tilfælde føre til flashbacks senere i livet, hvor man kan genopleve scener fra dårlige trips, det vil sige uden at være eller have været påvirket i lang tid.
I forbindelse med bivirkninger og overdosis er et typisk problem ved LSD, at man ikke umiddelbart har mulighed for at se, hvilken dosis man får. Det aktive stof indtages i så mikroskopiske mængder (det regnes i mikrogram), at et “frimærke” kan indeholde, hvilken som helst dosis, uden det er synligt for det menneskelige øje.
Der er altså ingen beviser for, at LSD som sådan forårsager langvarige psykiske skader, udover den nævnte risiko for flashbacks. Brugen af LSD kan dog have alvorlige og langsigtede konsekvenser for folk, der i forvejen lider af psykiske problemer.
Ligeledes findes der ingen klare beviser for, at LSD er hverken fysisk eller psykisk vanedannende. Man bliver lynhurtigt tolerant over for stoffets virkning. Dagen efter indtagelse af LSD skal der hos de fleste mennesker meget store mængder af stoffet til for overhovedet at opnå en effekt.