Leksikon

Edibles

Edibles, løst oversat til spiselige ting, refererer til føde- og drikkevarer, der er tilsat THC, CBD, eller andre stoffer fra cannabisplanten. Edibles er en alternativ måde at indtage og opleve cannabis’ psykoaktive effekter, som for nogen kan være mere behagelig sammenlignet med rygning.

Space cookiesGuldkakaoHashkagercannabis-butterweed gummiespot-chai
Billedet er genereret af kunstig intelligens

4 hurtige om Edibles

1

Effekt

Eufori, afslapning, forstærkede sanser.

2

Bivirkninger

Nedsat korttidshukommelse, koncentration og koordination, angst, hjertebanken, paranoia.

3

Hvor lang tid går der, før det virker?

40-60 minutter.

4

Hvor lang tid virker det?

4-8 timer.

Hvad er Edibles

Edibles, løst oversat til spiselige ting, refererer til føde- og drikkevarer, der er tilsat THC, CBD, eller andre stoffer fra cannabisplanten. Edibles er en alternativ måde at indtage og opleve cannabis’ psykoaktive effekter, som for nogen kan være mere behagelig sammenlignet med rygning. Effekten fra edibles tager længere tid før det indtræder, men varer samtidigt længere.

Fordi edibles dækker over samtlige føde- og drikkevarer med cannabis i, kan edibles tage mange forskellige former. Blandt de mest udbredte former for edibles er kager, cookies, slikkepinde, bolsjer, chokolade og sodavand. Men der er også eksempler på salte cannabisprodukter som chips eller kiks.

Edibles indtages ved at spise eller drikke produktet. Med edibles tager det længere tid, før effekten indtræder – op til en time.

Indtagelse af edibles kan producere en følelse eufori, afslapning og forstærkede sanser. Ligesom andre cannabisprodukter vil det påvirke korttidshukommelsen, koncentrationen og koordination negativt. Effekten af cannabis varierer også meget afhængigt af individuelle faktorer såsom dosis, styrke, tidligere erfaring med stoffet og indtagelsesmåden. Da edibles absorberes gennem fordøjelsessystemet, kan effekterne være mere intense og vare længere sammenlignet med rygning.

Med edibles kan det tage op til 2 timer før effekterne rigtig kan mærkes, da det først skal nedbrydes og absorberes i fordøjelsessystemet. Effekten af edibles kan vare i op til 8 timer, men afhænger meget af dosis og individuelle faktorer som fordøjelsesevne og tolerance for stoffet.

Der er en række risici forbundet med edibles. Fordi det varer længere tid, før man kan mærke stoffets effekt, er der større risiko for at fejlvurdere dosis og ende med at indtage for meget. Overdosering kan føre til ubehagelige bivirkninger som angst, paranoia, kvalme og intense hallucinationer.

Brug af edibles kan medføre den samme psykiske afhængighed som andre cannabisprodukter. Langvarig brug af edibles fører til udvikling af tolerance for stoffet, hvilket betyder at man har brug for en større dosis for at opnå den ønskede virkning. Og med behovet for en større dosis, stiger risikoen for bivirkninger. Samtidigt kan man opleve abstinenssymptomer, hvis man pludseligt stopper efter langvarig brug.

I Danmark er brug, besiddelse og salg af edibles ulovligt. Det er strafbart, og kan medføre bøder eller fængselsstraf.

Fandt du hvad du ledte efter?

Spørgsmål om Edibles

19 år

Mit tidligere misbrug

Hej jeg er en 19 årig mand eller dreng  har haft misbrug af næsten alle stoffer undtagen heroin så meget. Efter jeg var ved at stoppe kunne jeg ikke rigtigt mærke som sådan skade som nu. Alt...
Dreng / mand40 år

Påvirket i 5 dag

Min mand har købt noget lovlig cannabis for at prøve en efter mange år, da han var ung har prøvet et par gang med venner og ikke mere men så en dag i byen kunne vi se i ...
Dreng / mand18 år

sjældent hashbrug

Hej Netstof. Jeg er en dreng på 18, der går på Gymnasiet. Her de sidste par måneder der er interessen for at prøve hash vokset. så tanken om at ryge det nogle sjældne stunder sammen m...
Se flere spørgsmål >