Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Udskillelse af dopamin

KategoriCannabisHashNysgerrighedPotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej.

Jeg er bekendt med at der foregår en udskillelse af dopamin efter indtagelse af eksempelvis THC.

Så vidt jeg har forstået, binder THC'en sig til cannabinol-receptorer i hjernen, hvorved et signal sendes videre i den givne nervebane.

Det jeg er i tvivl om, og har haft svært ved at finde svar på, er hvor sammenhængen mellem indtagelsen af THC (eller andre rusmidler) og udskillelsen af dopamin i hjernens belønningssystem helt præcist finder sted.

Mvh

Marie Johanna

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Marie

Der er ikke nødvendigvis en direkte nerveforbindelse mellem stoffers påvirkning af hjernen og belønningssystemet. 

Tænk på at computerspil kan udløse dopamin i belønningssystemet som modsvarer kokains effekt. Der er snarere tale om at systemer i hjernen tillægger bestemte ”handlinger” værdi og at det vi kalder rusmidler udløser den effekt som ellers sker naturligt. Så ved at være behageligt kan cannabis give en ”afhængighed” som føles ubehagelig når man stopper. 

Når folk ophører med cannabis er der heller ikke noget klart billede af abstinenser – der er ofte tale om irritabilitet og søvnforstyrrelser som er meget forskellige hos forskellige brugere og som hos nogle varer forholdsvis kort eller ikke er der og hos andre er noget der varer lang tid og er meget generende. 

Man kan ofte lette symptomerne i abstinensfasen med enkle og milde midler.

Hilsen

Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Se flere spørgsmål >