Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Udskillelse af dopamin

KategoriCannabisHashNysgerrighedPotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej.

Jeg er bekendt med at der foregår en udskillelse af dopamin efter indtagelse af eksempelvis THC.

Så vidt jeg har forstået, binder THC'en sig til cannabinol-receptorer i hjernen, hvorved et signal sendes videre i den givne nervebane.

Det jeg er i tvivl om, og har haft svært ved at finde svar på, er hvor sammenhængen mellem indtagelsen af THC (eller andre rusmidler) og udskillelsen af dopamin i hjernens belønningssystem helt præcist finder sted.

Mvh

Marie Johanna

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Marie

Der er ikke nødvendigvis en direkte nerveforbindelse mellem stoffers påvirkning af hjernen og belønningssystemet. 

Tænk på at computerspil kan udløse dopamin i belønningssystemet som modsvarer kokains effekt. Der er snarere tale om at systemer i hjernen tillægger bestemte ”handlinger” værdi og at det vi kalder rusmidler udløser den effekt som ellers sker naturligt. Så ved at være behageligt kan cannabis give en ”afhængighed” som føles ubehagelig når man stopper. 

Når folk ophører med cannabis er der heller ikke noget klart billede af abstinenser – der er ofte tale om irritabilitet og søvnforstyrrelser som er meget forskellige hos forskellige brugere og som hos nogle varer forholdsvis kort eller ikke er der og hos andre er noget der varer lang tid og er meget generende. 

Man kan ofte lette symptomerne i abstinensfasen med enkle og milde midler.

Hilsen

Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >