Spørgsmål:

Er hash farligt, hvis man ryger det i en meget lille dose?

Dato: 26.04.2019

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

15år

Hej. Jeg er en pige på 15 år, som gerne vil prøve at ryge hash. Jeg har aldrig prøvet at tage stoffer eller ryge noget før, så det hele er meget nyt. Jeg vil dog først gerne vide, om det kan være farligt hvis jeg bare tager et eller 2 sug? Altså, i forhold til alvorlige ting? Om jeg overhoevde vil blive påvirket, af 1-2 sug? Kan jeg godt have alkohol i blodet? Og vil jeg være i stand til, at tage i skole 2 dage efter, og fungere og lære optimalt? Hilsen en meget forvirret og nysgerrig pige:))

Svar: 

Hej

Det er faktisk et svært spørgsmål at svare på, fordi det kan være skadeligt for nogle personer at prøve hash, men ikke nødvendigvis for alle.

For nogle vil hash forringe evnen til at lære og huske, og dermed gøre det svære at tage en uddannelse. Dette sker typisk ikke, fordi man prøver hash en enkelt gang, men der er tegn på, at hashforbrug i ungdomsårene kan skade hjernen permanent. Derudover er der risiko for, at hash giver en psykose, og det gælder tilsyneladende også for personer, der bare prøver det en enkelt gang. Så for nogle vil det være farligt at prøve hash.

Du skriver, at du er 15 år. Derfor skal du vide, at jo tidligere du begynder at ryge hash, jo større er risikoen for, at det vil give dig problemer senere i livet.

Det er også svært at sige, om du vil blive påvirket af 1-2 sug. Det kommer meget an på, hvor stærk hashen er. Mange kan ikke mærke det første gang.

Jeg synes ikke, at du skal blande alkohol og hash, det øger risikoen for en dårlig oplevelse.

Jeg tror godt, at du vil kunne tage i skole 2 dage efter, men det er ikke sikkert, at du vil lære optimalt.


Søren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sørens billede

Besvaret af: Søren Holm