Spørgsmål i Brevkassen d. 6.11.2020

Stoppe med at snuse

KategoriAbstinenserNikotinNysgerrighedStoffer og abstinenserStoffer og hverdagenViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde20 år

Hej,

Jeg skriver ind, fordi jeg UTALLIGE gange har forsøgt at stoppe med at tage snus. Jeg har taget det i omkring 3 år, on/off, og jeg føler, at det er på tide, at jeg sætter en stopper for det, inden det bliver en umulighed.

Problemet er bare, at det er gået hen og blevet en umulighed for mig. 

Jeg snuser egentlig ikke så meget, men jeg synes, det hjælper på min angst (i virkeligheden tror jeg, at den gør det værre, men jeg er sommetider SÅ overbevist om det). Når jeg så er færdig med pakken, stopper jeg i 3-4 dage, fuldt motiveret, men før jeg ved af det, står jeg nede på tankstationen. 

Har I nogle gode råd til at stoppe? Jeg føler, at der er meget fokus på rygestop, men jeg ved ikke, om det er samme tilfælde for snusstop. 

Jeg vil så gerne stoppe. For pengenes skyld, men også for tænderne. 

Hvis I har nogle skræmmende facts om snus, ville det også hjælpe på motivationen 🙂 

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej 

Tak for din mail.

I en pose snus er der mellem 7-42 gange så meget nikotin i som i en cigaret. Nikotin er ekstremt vanedannende, så din kamp med at stoppe er forståelig. Afhængighed kan behandles på samme måde uanset om det er cigaretter eller snus. Din hjemkommune har et gratis tilbud om rygestop, søg på "rygestop", der ville jeg gå hen og få hjælp hvis det var mig. 

Mange hilsner 

Morten

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >