Spørgsmål i Brevkassen d. 10.12.2022

Nikotin i blod

KategoriKrop og sundhedNikotinNysgerrighedSporingstiderStoffer og hverdagenViden
Se svar
6
6 kommentarer

Spørgsmål fraPige / kvinde16 år

Hej,

jeg vil spørger om : hvis man har dampet, med vape for 2 uger siden . Kan man så se det i blodet, hvis man for lavet en analyser blodprøve?

mit andet spørgsmål lyder : hvis jeg gerne vil snakke, med min læge om det. kan jeg så godt snakke med lægen om det, uden lægen fortæller det til mine forældre, fordi jeg er jo 15?

svar gerne hurtigts muligt.

VH

Ai

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Man kan nikotin i blodet i op til 3 døgn. Hvis man måler på et nedbrydningsprodukt som hedder Cotinin kan det måles i op til 3 uger. Det betyder ikke noget om det er indtaget som snus, ved rygning eller vaping.

Men man skal jo kigge efter det og måle det og det er ikke ulovligt at ryge så det er ikke almindeligt at måle nikotin og jeg har aldrig stødt på nogen som har fået taget den prøve hos lægen og den findes ikke på det laboratorium hvor jeg får foretaget blodprøver.
Men den kan fås på apoteket som urinprøve.

Din læge har generelt tavshedspligt så du bør kunne snakke med ham uden at han blander andre ind i det med mindre du laver ting som er farlige og dine forældre skal informeres. Du kan jo indlede samtalen med at spørge ham om han holder sin tavshedspligt.

Hilsen
Henrik 

6 kommentarer

Natasja

Måler lægerne nikotin i ens urinprøve hvis den er sendt til Aalborg for at finde ud om man har nyrerbækkenbetænelse

Netstof Teamet

Hej Natasja

Som du kan se af det tidligere svar, så vil det være højest usandsynligt. Det helt præcise svar kan du kun få ved at kontakte den læge der har indsendt urinprøven, og spørge om hvad der præcist undersøges for.

Tobias

Må de sige det hvis man har stoffer i blodet fx hash mda ?

.

har lægen stadig tavshedspligt selvom min mor er med inde ved lægen?

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Se flere spørgsmål >