Spørgsmål i Brevkassen d. 10.12.2022

Nikotin i blod

KategoriKrop og sundhedNikotinNysgerrighedSporingstiderStoffer og hverdagenViden
Se svar
6
6 kommentarer

Spørgsmål fraPige / kvinde16 år

Hej,

jeg vil spørger om : hvis man har dampet, med vape for 2 uger siden . Kan man så se det i blodet, hvis man for lavet en analyser blodprøve?

mit andet spørgsmål lyder : hvis jeg gerne vil snakke, med min læge om det. kan jeg så godt snakke med lægen om det, uden lægen fortæller det til mine forældre, fordi jeg er jo 15?

svar gerne hurtigts muligt.

VH

Ai

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Man kan nikotin i blodet i op til 3 døgn. Hvis man måler på et nedbrydningsprodukt som hedder Cotinin kan det måles i op til 3 uger. Det betyder ikke noget om det er indtaget som snus, ved rygning eller vaping.

Men man skal jo kigge efter det og måle det og det er ikke ulovligt at ryge så det er ikke almindeligt at måle nikotin og jeg har aldrig stødt på nogen som har fået taget den prøve hos lægen og den findes ikke på det laboratorium hvor jeg får foretaget blodprøver.
Men den kan fås på apoteket som urinprøve.

Din læge har generelt tavshedspligt så du bør kunne snakke med ham uden at han blander andre ind i det med mindre du laver ting som er farlige og dine forældre skal informeres. Du kan jo indlede samtalen med at spørge ham om han holder sin tavshedspligt.

Hilsen
Henrik 

6 kommentarer

Natasja

Måler lægerne nikotin i ens urinprøve hvis den er sendt til Aalborg for at finde ud om man har nyrerbækkenbetænelse

Netstof Teamet

Hej Natasja

Som du kan se af det tidligere svar, så vil det være højest usandsynligt. Det helt præcise svar kan du kun få ved at kontakte den læge der har indsendt urinprøven, og spørge om hvad der præcist undersøges for.

Tobias

Må de sige det hvis man har stoffer i blodet fx hash mda ?

.

har lægen stadig tavshedspligt selvom min mor er med inde ved lægen?

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >