Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Min psykose

KategoriAngstCannabisHashKonkrete bekymringerNikotinPsykisk sygdom
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand

Har i længere tid (2-3 år) haft en psykose.. Har aldrig fået stillet prognosen, men har snakket med en læge om det. Ryger ugentligt stadig og det har jeg gjort i snart 2 år. Psykosen kom før jeg begyndte at ryge meget.

I starten kom den ved at jeg lige pludselig blev fraværende og så ting inde i mit hoved som jeg følte jeg havde drømt, og derefter fik jeg knaldende hovedpine. 

Det fik jeg med meget blandede mellemrum i et halvt år, så gik det over til at jeg bare fik det dårligt efter billederne havde kørt i mit hoved, følte jeg skulle kaste op, og det er også lykkedes mig en enkel gang imens jeg kørte bil. 

Nu er det ved et stadie hvor jeg får det hvis jeg ikke har røget nogle dage, men nu kan jeg lide at få dem, for bliver bare lidt svimmel, men syntes det er spændende at finde ud af sammenhængen i det jeg ser i mit hoved.

Men vil sådan set bare vide om det er noget jeg skal tage alvorligt.. De læger jeg har været til har ikke gjort noget alvorligt ud af det, udover at jeg skal til en MR scanning i marts for at se om jeg har smadret min hukommelse.

Skrevet af: Søren

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Søren 

Jeg vil bestemt mene at det er noget du skal tage alvorligt. Du skriver ikke hvor gammel du er, men er du under 25 kan det sagtens udvikle sig i en mere og mere ustyrlig retning så du ikke mere føler du har kontrol over tankerne. Sådan som du beskriver begyndelsen ville jeg mistænke at der kunne være tale om en form for epilepsi men den senere udvikling passer nok ikke helt med dét.

Det der skal tages alvorligt er at psykose som du beskriver det, kan udvikle sig til skizofreni som er en alvorlig sygdom og al erfaring tilsiger at det ikke bliver bedre af at ryge en masse hash – det føles bare bedre mens man gør det. Hash i sig selv kan man godt få psykose af hvis man er disponeret til det men ofte er psykoser som opstår under eller efter hash et forvarsel om at der er noget mere gennemgribende galt.

Det lyder lidt som om du er i gang med at få en nærmere diagnose så hold fast i dét og pas på din hjerne – du har kun den ene…

 

Hilsen

Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >