Spørgsmål i Brevkassen d. 13.1.2019

Min lillebror har prøvet at ryge, skal jeg sige det eller ej?

KategoriKonkrete bekymringerNikotinNysgerrighedPårørendeVenskab
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde19 år

Hej, Igår fandt jeg ud af at min bror på 16 havde været ude og ryge en smøg til en familiefødselsdag. Jeg kunne lugte det på ham og efter lang tids overtalelse, indrømmede han at det var rigtigt. Jeg ved at han også har prøvet det en enkelt gang før og han sagde selv at han ikke har prøvet det mere end de 2 gange, men jeg ved ikke om jeg kan stole på ham eller ej. Jeg lovede ikke at sige det til vores forældre, hvis han lovede at komme til mig, hvis han gjorde det igen. Hvis han så kommer til mig igen og siger at han har røget, så siger jeg det til mine forældre. (Men det ved han ikke) Men jeg er i tvivl om, om dette er den rigtige løsning. Jeg er bange for at han mister tillid til mig fuldstændig og at han derfor bare vil ryge i smug uden at fortælle nogen overhovedet. Eller om det rent faktisk ville hjælpe at fortælle det til vores forældre. Jeg ved ikke hvad der er det rigtige at gøre, men jeg vil gerne gøre det der hjælper min bror bedst muligt. Håber du kan hjælpe mig.

Svar fra Rusmiddel-ekspert Helle Cold Larsen

Hej

Tak for din henvendelse. Hvor er det godt du skriver, nu hvor du er i tvivl om hvad der vil være godt at gøre i sitautionen omkring din bror. 

Jeg tænker du og din bror har en god relation, nu hvor han har fortalt dig at han har røget. At han har tillid til dig. I har lavet en aftale om at han skal sige til dig hvis han ryger igen. Det viser også at han har tillid til dig. Du skriver du vil sige det til jeres forældre, hvis han ryger igen, uden at han ved det. Jeg tror du har ret i at det vil  gøre at hans tillid til dig ændre sig. 

Måske er det en god ide at holde den aftale med ham om ikke at sige noget. Hvis han så kommer igen og fortæller dig han igen har røget, kunne du sige at nu synes du jeres forældre skal have det at vide. Du kunne jo sige til ham, at han selv kan fortælle dem det, ellers  vil du fortælle dem det. Du skal nok have nogle argumenter klar – så du kan forklare ham, hvorfor du mener jeres forældre skal vide det. 

Du lyder som en sød og omsorgsfuld søster, jeg håber du finder en god måde at snakke med din bror om det på. 

Held og lykke.

Helle 

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Pige / kvinde30 år

Cbd m. under 0.2% thc

Hej😊 Jeg har røget hash hver eneste dag i over 15 år, men da jeg fik kørekort, tog jeg en kold tyrker, og jeg har ikke røget hash i 1 år og 4 måneder nu. Forleden dag fortalte en veninde mig om cb...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >