Spørgsmål i Brevkassen d. 25.10.2020

pårørende il en misbruger ( far )

KategoriFeststofferForældreKærlighedKonkrete bekymringerKrop og sundhedMethamfetaminNysgerrighedPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand25 år

hej – jeg er far til en mand på 36år der som kok igennem de sidst 5-6 år har udviklet et misbrug – pt er det methamfetamin som ryges, Han bor i kbh sydhavnen og har lige været 3 måneder på afrusning på bornholm , hvorefter han tog hjem og røg igen . Jeg har ikke direkte kontakt til ham men får info fra hans mor som nogengange har kontakt.

Jeg har læst en del om stoffet og kan jo godt se at der ikke er meget håb for en afvending og han har da også fortalt sin mor at han " føler stor lykke " ved at ryge, Det kan jeg jo se at det er en almindelig virkning – mit spørgsmål er så " kan jeg gøre noget som hels for at hjælpe ham eller i det mindste ikke stå tilbage med en dårlig mavefornemmels af ikke at have gjort hvad der var mulighed for – Har kun set ham 2 gange de sidste 5 år.

Der skrives at der er stor sandsynlighed for at han kan få en bloprop eller hjerneskade hvis han fortsætter, men kan "vi" gøre noget ??

md venlig hilsen en bekymret pårørende,

Faderen

Svar fra rusmiddelekspert Løkke Dee Vium

 

Hej faderen

 

Du skriver, at din søn de sidste par år har været aktiv i stofmilijøet. Han har lige været i afrusning på Bornholm i 3 måneder. Han opstartede sit misbrug igen da han kom hjem.
Det kan få mig til at tænke, at han ikke har fået behandling og forståelse for, hvorfor han har sit misbrug.
I har en sporadisk kontakt, men du oplever også som far, at det er meget svært at stå på sidelinjen som forældre fordi du bliver bekymret og måske til tider bange for, at miste ham og med en meget naturlig tanke ”kunne jeg have gjort mere end jeg har gjort”.

 

Det korte svar er, at du ikke kan ”redde” ham, men jeg tænker, at det vigtigste er at I som forældre bakker op om, at han går i behandling, men også overvejer, at tage afstand til ham når han er aktiv i sit misbrug.

 

Min store anbefaling vil være, at du og måske med din søns mor tager kontakt til et rusmiddelcenter for, at få samtaler om, hvordan det er at være pårørende i jeres konkrete situationen.
Her er det lige meget om din søn er indskrevet til behandling eller ej. Fordi det ikke handler om ham, men om dig/jer og de tanker og følelser der er blevet til knyttet til, at være mor og far for jeres søn.

 

Med ønske om alt det bedste
Løkke

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Dreng / mand20 år

hashmisbrug

Hej, jeg var sammen en pige i 3 uger ,hun elskede mig og jeg elskede også hende ,men jeg vidste også ik at hun har et hashmisbrug ,altså hun ryger hver dag om aftenen fordi hun siger at jeg kan ikk...
Se flere spørgsmål >