Spørgsmål i Brevkassen d. 25.1.2015

min ven tager stoffer

KategoriFeststofferKokainKonkrete bekymringerKrop og sundhedMDMAPårørendeVenskab
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde16 år

Hej

Min gode ven tager stoffer, som ecstasy og kokain, når han skal til fester. Han siger at at maks tager det en gang om måneden. Jeg ved ikke helt hvad der kan ske med ham, altså hvad konsekvenserne ved det, er?

Kan i måske hjælpe mig med, hvilke konsekvenser der er ved de to forskellige stoffer, hvis min ven kun tager det en gang om måneden?
-og tror i muligvis at han er afhænig af det?

Og hvad sker der med kroppen når man tager de to stoffer? -han tager dem ikke på samme tid, kun én af dem til én fest!

Svar fra Rusmiddel-ekspert Helle Cold Larsen

Hej

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå du gerne vil vide lidt mere om kokain og ecstasy, og hvilke konsekvenser det kan have for din gode ven, at han tager det.

Der er altid konsekvenser ved at tage rusmidler.

Kokain er faktisk et at de rusmidler du hurtigst risikerer at blive afhængig af. Man kan både blive psykisk og fysisk afhængig af kokain.

Som abstinenser kan man opleve rigtig meget uro i kroppen. Det kan være så svært at finde ro, så man begynder at tage andre rusmidler for at finde ro – fx begynde at ryge hash og dermed få et sidemisbrug. Ved en høj dosis at kokain kan man risikerer at få kramper og hjertesvigt, hvilket kan blive meget alvorligt.

Ecstasy kan man hurtigt opbygge tolerans overfor. Det betyder at man oplever, at man skal tage mere og mere af stoffet for at blive påvirket. Ecstasy kan forstyrre ens psyke og ens sind rigtigt meget. Man kan som abstinenser, efter man har taget stoffet, opleve en stærk nedtryghed, føle sig "tom" i humøret og opleve depression.

Når man er påvirket – og det gælder både ved kokain og ecstasy, mister man sin dømmekraft. Man kan have svært ved at regulere søvn, tørst og sult og man kan komme til at gøre ting man ellers ikke ville have gjort, overskride sine grænser.

Det er godt din ven ikke blander de forskellige rusmidler. Gør man det, kan det få nogle alvorlige konsekvenser, da kroppen ikke kan finde hvad der sker når man blander flere rusmidler og derfor kan kroppen  reagere voldsomt på det.

Har din ven lyst til at få mere viden,  hjælp og rådgivning- vil det være fint om du fortalte ham og viste ham www.netstof. dk.

Han kan sikkert finde meget viden, dels under vores leksikon, men også læse de spørgsmål andre har stillet eller følge de debatoplæg der er på siden. 

 

Jeg håber du har fået svar, og ønsker det bedste for din ven.

Pas på dig selv,

Helle

 

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
Se flere spørgsmål >