Spørgsmål i Brevkassen d. 12.12.2018

MDMA

KategoriMDMANysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde18 år

Hej. 

Jeg skriver SRP og vil i den forbindelse gerne høre, hvordan det kan være, efter langtidskonsekvenser efter indtagelse af MDMA. 

Jeg ved det kan skade, nyrerene, leveren og hjertet – hvad er forklaringen på dette? 

Mvh 

Svar fra rusmiddelekspert Torben Vangsted Boel Hansen

 

Hej

 

langtidskonsekvenserne ved brug af MDMA kan, som du skriver, blandt andet være skader på lever og nyre, disse organer renser og kommer på overarbejde når man indtager fx MDMA. Under MDMA rusen trækker blodårerne sig sammen og hjertet begynder at slå hurtigere, hvilket hjertet ikke har godt af i længere tid. Der ud over kan man ofte se meget små punkthjerneblødninger, når man skanner hjernen på mennesker der har brugt eller bruger MDMA.

 

 

MDMA påvirker de mekanismer der styrer serotonin og dopaminproduktionen i hjernen og kan forvolde skader der blandt andet kan føre til depression.

 

Der er, som du sikkert har hørt eller set i medierne, også en risiko for overdosering af MDMA, som i yderste konsekvens kan føre til dødsfald.

 

Med venlig hilsen

 

Torben

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >