Spørgsmål i Brevkassen d. 15.5.2017

Har jeg varigt skadet min hjerne?

KategoriFeststofferKonkrete bekymringerKrop og sundhedMDMA
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand19 år

Hej Netstof.

Jeg har taget MDMA 8 gange siden slutningen af november 2015.

Det har typisk været sådan at jeg har taget MDMA 2 gange(nogle gange flere gange på en aften) i løbet af en periode 1-3 uger for der efter at holde en, i mine egne øjne for kort, pause.
Jeg planlægger at tage stoffet igen, dog denne gang efter en pause påmindst 3 måneder af to årsager.
For det første er jeg klar over at serotoninen i min hjerne ikke for nok tid til at komme sig, og jeg er lidt usikker over om mit forbrug allerede nu har haft varige men – er det muligt?
For det andet, tror jeg allerede at jeg har opbygget en tolerance og den vil jeg egentlig gerne have sænket igen. Er det muligt at hvis man venter et tilstrækkeligt stykke at få sænket sin tolerance? Jeg er godt klar over at jeg ikke kommer til at føle, som jeg gjorde første gang, men jeg vil gerne komme så tæt på som muligt 🙂

på forhånd tak

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Du spørger om 2 ting.
Det første er om dit forbrug af MDMA har givet dig varige mén. Det kan jeg naturligvis ikke afvise men du beskriver ikke nogle symptomer som antyder at der er noget galt som for eksempel depressive tanker eller søvnproblemer.

Spørgsmål nr. 2 er mere et brugerrådgivningsspørgsmål og det kan jeg ikke rigtigt gå ind i. Som du kan se af andre svar her på siden så kan man lige så vel bevæge sig på kanten af en negativ oplevelse og den negative oplevelse har tendens til at komme igen selvom man holder pause imellem.

Der er ikke nogen stoffer som giver den samme effekt som første gang mere når de er prøvet flere gange – det har ikke noget med tolerance at gøre men at hjernen har tilvænnet sig til den kemiske påvirkning og reagerer på måder som egentlig er uafhængige af hvor meget og hvor tit du tager det men er en slags tillært proces.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand58 år

Muskel skader amfetamin

Kan amfetamin giver muskelskader/lammelser ? 2 venner der er mange årlige amfetamin misbrugere, har begge fået en næsten lam skrumpe arm. Det ses meget tydeligt, resten af kroppen synes rimelig nor...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >