Spørgsmål i Brevkassen d. 13.1.2015

Efter MDMA – anfald?

KategoriFeststofferKonkrete bekymringerKrop og sundhedMDMANysgerrighedStoffer og hverdagen
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand17 år

Hej. Prøvede første gang mdma i krystalform i slut juli måned sidste år og har siden der nok taget hver 2 weekend nogle gange flere weekender i træk. Til nytår indtog jeg 1,5 g og har siden der haft 4 anfald hvor jeg, når jeg ligger mig til at sove fået en slags anfald hvor jeg ikke kan bevæge mig heller ikke sige noget og det er som om der står 10 mennesker rundt om mig og råber alt muligt som ''gør det!'' ''Kom igang'' og lign. Det er meget skræmmende hver gang det har sket og det føltes overhoved ikke som en drøm da jeg er ved fuldt bevidsthed før og efter. Har aldrig haft nogle sådan bivirkninger som sådan før dette.. Har ikke taget noget siden nytår. Mit spørgsmål er om dette forsvinder med Tiden eller hvordan? Er det almindeligt ved en sådan forbrug?

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej

Jeg må desværre fortælle dig at det er ganske normalt, at få de bivirkninger du beskriver.

Hvorvidt de klinger af eller ej, kan jeg desværre ikke svare på, da det er meget individuelt hvordan hjernen regagerer på MDMA.

De  faktorer der spiller ind er bl.a.  styrke, mængde og antal gange man har taget stoffet.

De nyeste undersøgelser peger dog på at der kan ske varige forandringer i hjernen ved vedvarende brug.

Så… hvis det ikke bliver bedre inden for de næste par uger, råder jeg til at søge læge og fortælle hvad du har taget, og om de symptomer du har.

Her til slut kan jeg ikke advare dig nok mod MDMA. Jeg har i mit virke som Rusmiddelkonsulent gennem mange år, set alt for mange unge der har brugt mange år af deres liv i det psykiatriske system…udelukkende pga. MDMA.

Jeg håber du får det bedre.

Mange hilsner

Morten 

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >