Spørgsmål i Brevkassen d. 25.9.2012

Ecstasy?

KategoriMDMANysgerrighedViden
kommentar

Spørgsmål fra

Hej!  

Et spørgsmål som vi ikke kan komme videre med, måske du kunne hjælpe? 

1. Hvordan kom Ecstasy til Danmark? 

2. Hvorfor bliver man afhængig af Ecstasy? 

Tak 🙂

Skrevet af: Louise

Hej Louise 

Ecstasy kom til Danmark i løbet af 90’erne, sammen med den nye bølge at teknomusik. 

Det var specielt indenfor ”Ravekulturen”, at man tog ecstasy til forskellige musikarrangementer.

Inden ecstasy kom til Danmark var det meget populært i Spanien og i England alle steder hvor teknomusikken også var populær. Det var sandsynligvis unge mennesker med kontakt til teknomiljøerne i disse lande, der var de første til at tage ecstasy med til Danmark.  

Når man tager ecstasy, tømmer man nogle depoter i hjernen, i disse depoter er der et signalstof, der hedder serotonin.

Serotonin styrer bl.a. hvor glade vi føler os, så hvis vi mangler serotonin føler vi os ikke glade og kan let blive deprimeret. 

Hvis man har taget ecstasy, kan man derfor efterfølgende føle sig ked af det og deprimeret, fordi man mangler det serotonin, der normalt er i hjernens depoter.

Man kan sige, at man tømmer depoterne på en gang, når man for eksempel tager ecstasy en tilfældig lørdag og derfor frigiver hjernen ikke serotonin i små mængder som den plejer om søndagen, mandagen, tirsdagen onsdagen osv. Når man holder op med at tage ecstacy, får man det derfor dårligt og får typisk lyst til at tage noget mere, man er altså ved at blive afhængig, fordi man tager et stof for ikke at få det dårligt. 

vh.

Søren

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Pige / kvinde30 år

Cbd m. under 0.2% thc

Hej😊 Jeg har røget hash hver eneste dag i over 15 år, men da jeg fik kørekort, tog jeg en kold tyrker, og jeg har ikke røget hash i 1 år og 4 måneder nu. Forleden dag fortalte en veninde mig om cb...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >