Spørgsmål i Brevkassen d. 8.5.2013

Ecstacy

KategoriMDMANikotinNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde15 år

Hej 🙂

Jeg har tænkt på hvordan det kan være at det er ulovligt at sælge fx. ecstacy, når cigaretter ikke er? Og er det ikke ens eget ansvar hvad man gør ved sin krop?

Tak på forhånd

Venlig hilsen
Kathrine

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

 

Hej Kathrine

Tak for dit spørgsmål..

Jeg kan godt forstå at du undrer dig over at den danske stat går ind og bestemmer hvad der er legalt og hvad der ikke er legalt, når der findes rigtig mange ting der er yderst skadelige for krop og sjæl, f.eks. cigaretter og alkohol.

Danmark har sammen med en masse andre lande i verden (Forenede Nationer), skrevet under på en narkotikakonvention, og er derfor underlagt en særlig kontrolforanstaltning.

Landene har i samarbejde lavet en liste over stoffer som man mener, udgør en alvorlig trussel mod menneskers sundhed og velfærd, og på skadelig vis påvirker samfundet.

Ecstasy står på den liste og er derfor forbudt at sælge legalt.

Cigaretter står ikke på FN liste da de ikke bliver betegnet som et rusmiddel, og må derfor sælges legalt.

Det er særdeles svært at sammenligne ecstasy og tobaksrygning, fordi følgevirkningerne er så forskellige. Du kan læse mere om ecstasys bivirkninger i vores leksikon på netstof.

Det er en fri verden vi lever i og alle kan i princippet gøre med deres krop som de vil! Omvendt er det i sidste ende staten de kommer til at betale for behandling af de fysiske og psykiske skader der opstår som følge af et forbrug/misbrug.

Hilsen Morten

 

 

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >