Spørgsmål:

Virker benzoer efter 25 år mod kramper?

Dato: 02.07.2019

Hej brevkasse. Jeg vil gerne stoppe med at drikke, og vil spørge om mine benzodiazepiner,som jeg har fået over 25 år, stadig kan beskytte mig mod kramper? Jeg har drukket 2 flasker vin dagligt i ca 2 år, og vil gerne ud,af det. Vil være anonym. Har fået temesta i over 25 år....Vil de tage evt. Kramper? Eller virker pillerne Ikke merr? Kh x

Svar: 

Hej
Når du vil stoppe med at drikke 16-20 genstande om dagen (som du får med 2 flasker vin) risikerer du at få temmelig mange abstinenser i sig selv og når du har kombineret det med benzodiazepiner i mange år også, risikerer du at abstinenserne bliver lidt værre men også at de varer længere. Mit bedste råd vil være at du får hjælp til at få behandling på dit lokale misbrugscenter så du er sikker på at nogen holder øje med dig og sørger for at du får nok medicin og vitaminer i processen.

Hvis man gør det selv er risikoen jo at du pludselig løber tør for medicin eller trækker medicinen for langt så du får abstinenskramper eller delirium som er farlige tilstande.

Alkoholabstinens er den farligste abstinenstilstand af alle og den skal behandles derefter.

Hvis du også vil stoppe med dine benzodiazepiner skal du lægge ekstra tid til.

Hilsen
Henrik 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen