Spørgsmål:

Tinnitus og skunk

Dato: 18.02.2021

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

20år

Hej,

Gennem en længere periode er min kæreste på 26 år begyndt at opleve en slem tinnitus som viser sig fra sin værste side, når han skal sove. Han gamer meget og sidder derfor med headset på i flere timer af gangen, dog er lyden ikke voldsomt høj og han kan også hører sig selv gennem headsettet når han snakker med sine venner. Når han er på arbejde kører der baggrundsmusik i alle de timer han er på arbejde.

I løbet af det seneste år er han begyndt at ryge markant mere skunk end han har gjort hidtil. I 2019 røg han kun 1 gang og i 2020 har han røget hver måned. 

Kan skunk og tinnitus være forbundet med hinanden? Eller hvad kan hans tinnitus skyldes? 

Svar: 

Hej


Jeg kan ikke finde nogen sammenhæng mellem forværring af tinnitus og cannabis. Der er nogle som har undersøgt om cannabis kunne bruges til at behandle tinnitus men det er der heller ikke noget som rigtigt tyder på.

Jeg tror derimod at du har fat i det rigtige når du skriver om at han bruger meget tid med headset på – det er til gengæld kendt at headset giver problemer og at det er svært at slippe af med tinnitus igen.

Det er under alle omstændigheder vigtigt at begrænse eller helt ophøre med høj musik og især høj musik på headset hvis man vil have det til at gå væk

Hilsen
Henrik  

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen