Spørgsmål:

Ondt i siderne

Dato: 01.08.2022

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

30år

Hejsa! Jeg ved godt selv jeg drikker for meget og prøver også at stoppe. Men på det seneste har jeg oplevet når jeg har drukket, især hvis det er 2 dage i træk, at jeg vågner om natten/om morgenen med virkelig ondt i begge sider af maven. Smerterne sidder lige mellem hofterne og ribbenenes start, og så i siderne hvor ryggen og maven bliver adskilt. Hvad kan det skyldes? Vh. Frida

Svar: 

Hej
Jeg beklager den lange svartid som skyldes ferie.

Alkohol er jo et stof som påvirker hele kroppen. Der kan være mange årsager til at du har ondt lige der men kroppens nerver og hjernen påvirkes af meget alkohol så der kan komme diffuse smerter og ømhed. Det plejer ikke at være specifikt lige der hvor du beskriver det men mere som føleforstyrrelser og smerter i arme og især i benene.

Nyrerne sidder der hvor du har ondt og nyrerne bliver ligesom din lever og hjerte påvirket hvis du drikker meget. Hvis der kommer en irritations- eller inflammationstilstand i dine nyrer vil du kunne mærke det som ømhed der svinder efter nogle dage.

Kroniske skader efter alkohol kommer oftest ikke på grund af kortere drikketure og de skader som kommer er individuelle, men der kan helt klart ses skader hvis man har et stort og jævnligt alkoholforbrug helt ned til det som Sundhedsstyrelsen anbefaler som genstandsgrænser.

Hilsen
Henrik  

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen