Spørgsmål:

Nikotin i blod

Dato: 10.12.2022

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

16år

Hej,

 

jeg vil spørger om : hvis man har dampet, med vape for 2 uger siden . Kan man så se det i blodet, hvis man for lavet en analyser blodprøve?

mit andet spørgsmål lyder : hvis jeg gerne vil snakke, med min læge om det. kan jeg så godt snakke med lægen om det, uden lægen fortæller det til mine forældre, fordi jeg er jo 15?

 

svar gerne hurtigts muligt.

 

VH

Ai

Svar: 

Hej

Man kan nikotin i blodet i op til 3 døgn. Hvis man måler på et nedbrydningsprodukt som hedder Cotinin kan det måles i op til 3 uger. Det betyder ikke noget om det er indtaget som snus, ved rygning eller vaping.

Men man skal jo kigge efter det og måle det og det er ikke ulovligt at ryge så det er ikke almindeligt at måle nikotin og jeg har aldrig stødt på nogen som har fået taget den prøve hos lægen og den findes ikke på det laboratorium hvor jeg får foretaget blodprøver.
Men den kan fås på apoteket som urinprøve.

Din læge har generelt tavshedspligt så du bør kunne snakke med ham uden at han blander andre ind i det med mindre du laver ting som er farlige og dine forældre skal informeres. Du kan jo indlede samtalen med at spørge ham om han holder sin tavshedspligt.

Hilsen
Henrik 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen