Spørgsmål:

Kokain og graviditet

Dato: 17.01.2020

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

29år

Hejsa. Min kæreste og jeg fandt midt i december ud af, vi skal være forældre. Vi har studset os frem til hvornår undfangelsen må være sket, og kan regne ud, at hun har haft en ret hård bytur ca 3 uger efter undfangelsen. Dvs med meget alkohol og kokain (ca 0-0,5g). Vi er i tvivl om, hvorvidt der kan siges noget om risici i den forbindelse eller om det er uafklaret.

Svar: 

Hej

Det er svært at sige helt klart om der er sket noget.

Der er jo mange som i tidens løb har haft et stof og alkoholforbrug i en periode hvor der har været en ukendt graviditet og hvor det er gået uden problemer. Samtidig ved vi mere og mere om at både kokain og alkohol er dårligt i graviditeten så man bør holde sig helt fra det – også i begyndelsen fordi det er der alle organerne inklusive barnets nervesystem bliver dannet.

Lige i forhold til jeres graviditet er det umuligt at sige om der er sket noget eller ikke. Man kan dog regne med at de skader som kunne være sket helt tidligt ville medføre at fostret ikke var levedygtigt så hvis der er en fin graviditet indtil nu så er alt sandsynligvis som det skal være. I er stadig kun en måned henne i graviditeten.
Hvis i er bekymret så få en samtale med jordemoderen.

Hilsen
Henrik  

800x600 Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel - Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen