Spørgsmål:

Kokain

Dato: 24.10.2020

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

20år

Hej, 

jeg har længe taget kokain, men det har aldrig været en afhængighed. Jeg har sniffet op til 2-3 dag efter hinanden og holdt pause i flere dage og sniffet igen og det har været op til 3-4 gram hver gang. Jeg har i perioder ikke taget det i mpåske 1 mpned og begyndte igen. Jeg prøver bare at påpege at det ikke en afhængighed og jeg kan lade være når jeg vil uden trang. 

på det sidste har jeg lagt mærke til at jeg er blevet dårligere til at stave, og skrive lange sætninger. jeg sætter ordene forkert sammen eller bare at det giver ikke mening. Det tager mig langtid at skrive et enkelt ord og når jeg tænker hvordan det kan staves det som om det ikke kommer frem til habdlinger. jeg er blevet dårligere, har ikke været dårlig til stavning før Men det ting som jeg ku stave kan jeg ikke nu. Jeg har altid været den der elsker at skrive. Skrober selv citater eller mine følelser ned, har været gang med at skrive en bog. Men nu når jeg skriver og læser det jeg har skrevet det giver ik mening og finder masser fejl. Det tager mig langtid til at skrive. 

hvorfor sker det? 

Svar: 

Hej

Kokain påvirker de receptorer i hjernen som har med glæde og lyst at gøre men har også indflydelse på andre som serotonin og noradrenalin som har indflydelse på hukommelse og opmærksomhed. I en undersøgelse har forskere fra USA fundet at man har sværere ved at genkalde hukommelse som er gemt mens man tog kokain. En norsk undersøgelse tyder på at kokain gør et sværere at bevare hukommelse ved kronisk brug.

Langvarig brug af kokain kan også medføre at man bliver depressiv – måske ikke voldsomt men alligevel nok til at man mister evner og lyst til noget man har kunnet før. Bivirkningerne ved kokain hører ikke nødvendigvis sammen med afhængighed så de kan opstå længe før afhængighed eller uden afhængighed.

Så umiddelbart vil det være en rigtigt god ide at stoppe med brugen af kokain.

Hilsen
Henrik

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen