Spørgsmål:

Jeg har adhd “ jeg har prøvet og tage flere Ritalin end man må

Dato: 26.04.2021

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

38år

Hej jeg ville høre om det er farligt og ta 8 Ritalin på 10 mg om dagen Jeg må højst ta 3 piller om dagen Siger min læge ! Jeg har adhd men jeg har svært ved at mærke virkningen . Derfor har jeg prøvet og ta flere da der er bedre virkning . Mvh M

Svar: 

Hej

Jeg kan ikke sige dig om det er farligt som sådan. Som med al anden medicin skal man jo kun bruge det som er nødvendigt for at få den effekt man gerne vil have.
Man kan godt føle at det giver bedre effekt at tage mere ritalin men det vigtige med ritalin er egentlig ikke at man skal ”få det bedre” her og nu men simpelthen blive bedre i stand til at fungere i dagligdagen.
Det er små ting som over tid gør at man kommer til at fungere bedre mens det at ”få bedre effekt” også kan betyde at man for eksempel får for højt blodtryk med de problemer det så giver.

Jeg skal ikke kunne sige om du skal have den dosis du beskriver men det bedste vil være at snakke med din læge om det så i bliver enige om dosis. Det er ham som skal skrive dem ud til dig og hvis du tager mere end i har aftalt så vil du jo komme til at mangle medicin igen og igen.

Hilsen
Henrik  

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen