Spørgsmål:

Huller i hjernen og hovedpine

Dato: 31.10.2020

Hej!

Jeg tog noget MDMA forleden dag og havde hovedpine dagene efter, men kun i højre side, hvilket jeg har oplvet flere gange. Har det nogen bestemt betydning at det altid er i højre side omkring tenningen?

Derudover har jeg hørt at man kan få huller i hjernen af MDMA. Er der hold i det og i så fald, hvad er konsekvenserne deraf?

Bedste hilsner anonym

Svar: 

800x600 Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel - Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}

Hej
Jeg kan ikke sige hvorfor du lige netop får hovedpine i højre side men de mest hyppige bivirkninger ved MDMA er kvalme, hovedpine, hallucinationer, svimmelhed, 'allergiske reaktioner’. Mere sjældent ses hjertebanken, varme og sveden, uro og mavekramper.

Nogle af bivirkningerne skyldes at MDMA får serotonin i hjernen og kroppen til at stige og det giver de problemer.

Med hensyn til huller i hjernen så er det du har hørt nok noget fra en 25 år gammel undersøgelse hvor det så ud som om at MDMA kunne ”brænde hjerneceller af” så man blev permanent deprimeret. Det har dog ikke kunnet vises igen. Så man får ikke ”huller” i hjernen men når man påvirker sin hjerne med MDMA og går til fest ser det ud til at man fungerer noget dårligere til at løse opgaver i nogle dage efter. MDMA kan også være svær at tage i den ”rigtige” dosis så der opstår let bivirkninger og dårlige oplevelser hvis man ikke passer på.


Hilsen
Henrik

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen