Spørgsmål:

For stort hjerte

Dato: 27.11.2021

Køn: 

Dreng/Mand

Alder: 

36år

 

Hej

Jeg har taget amfetamin siden jeg var 14 nu er jeg 36. Jeg har for 8 år siden været igennem sådan en scanner på sygehuset og fik at vide jeg havde et for stort hjerte fordi det er på overarbejde konstant når man tager amfetamin. Mit spørgsmål lyder. Hvad kan der ske ved at have et for stort hjerte? Og kan det passe at hvis man holder sig fra amfetaminen i 1½ så er hjertet i normal størrelse igen. Jeg var meget tynd den gang så jeg har fået at vide af en anden læge at det kunne være skygger fordi jeg var så tynd. Men ham den ene virkede godt nok ret sikker.

 

Hvad er jeg oppe imod med at have et for stort hjerte? Risiko for hvad?

 

Mvh K

Svar: 

Hej

Når du tager amfetamin gennem så lang tid stiger dit blodtryk og hjertet arbejder hårdere. Hjertet er en muskel så når det bliver sat på hårdt arbejde så bliver det større. Man kan se det samme hos top-sportsfolk. Når musklen bliver tykkere kan der komme rytmeforstyrrelser i hjertet og det er en af de hyppigste årsager til pludselig hjertedød blandt sportsfolk.

Når man så letter presset på hjertet vil det igen blive mindre og risikoen falder igen. Om det lige er 1½ år eller mindre ved jeg ikke men det ved den hjertelæge du har talt med.

Hilsen 

Henrik 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen