Spørgsmål:

Fixe med kokain…

Dato: 08.11.2022

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

23år

Hejsa. Det her er et meget grænseoverskridene og sikkert også et ekstremt dumt spørgsmål at stille.. 

men jeg er ung, dum og desværre misbruger. Mit primære misbrug er kokain. Jeg tager et halvandet gram om dagen, hvilket har resulteret i et kæmpe hul igennem næsevæggen. Jeg har længe ville prøve at blande det op med saltvand og skyde det ind i armen eller benet. Og nu står jeg med kanyler og har tænkt mig at gøre det... jeg har bare nogle spørgsmål først:

er det ligemeget hvor man skyder det ind? Altså tænkte faktisk på at gøre det i låret, fordi det måske Ville være nememre. 
og behøver man at skyde direkte ind i en blodåre? hvor er det sikreste sted på kroppen at fixe? 

Svar: 

Hej

Jeg håber virkelig at du lader være. Når man fixer stoffer får man en anderledes effekt som ikke nødvendigvis er bedre men i hvert fald mere risikabel.

Når man erstatter snifning med fix kommer man også til at gennembryde huden igen og igen. det betyder at risikoen for infektioner stiger kraftigt. Man får også en meget stærkere belastning af hjerte og kredsløb og risikoen for overdosis stiger kraftigt. Ved overdosis er der typisk angst og psykoselignende anfald og der kan være hjertekramper og hjerteflimmer.

Jeg forstår godt dit dilemma når du har fået hul i næseslimhinden men løsningen er ikke efter min mening at gå over til at tage større mængder ved at fixe men at søge hjælp for at få stoppet den onde cirkel. Kokain er et stof som tærer kraftigt på kroppen og de personer som for eksempel indtager kokain i vores fixerum er helt enormt medtaget.

Så – søg dit lokale rusmiddelcenter for at få hjælp til at stoppe! Der er muligheder for at få behandlet abstinenser og andre følgevirkninger

Hilsen
Henrik

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen