Spørgsmål:

Drugged med GHB

Dato: 07.02.2022

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

17år

Hej, Jeg er en pige på 17 år der blev drugged i weekenden. Vi snakkede med giftlinjen og politiet som alle var overbevist om at det var en forgiftning af GHB jeg havde. Sagen er den at det er 2. dagen idag, hvor at jeg havde rigtig slemme tømmermænd igår, men jeg føler mig stadig lidt omtåget og rystelser. Er der længervarige symptomer for det stof? Jeg håber i kan svarer Mvh

Svar: 

Hej

Det må have været en usædvanligt rædselsfuld oplevelse. Jeg håber at du har det godt nu.

En akut forgiftning med GHB udvikler sig hurtigt og forsvinder hurtigt. For dem der får en alvorlig overdosis er hovedproblemet at de får problemer med vejrtrækningen og kan have behov for respiratorbehandling helt kortvarigt. Der kan være opkast og hvis uheldet er ude kan der komme opkast i lungerne men for de fleste (10 ud af 11) forsvinder forgiftningen så hurtigt at de ikke når at blive indlagt på akutmodtagelsen.

Forgiftning med GHB er altså farligt rent fysisk men kortvarigt. Et længerevarende problem kan være hukommelsestab under og efter forgiftningen. Det skyldes direkte GHB og forsvinder igen men det er naturligvis ubehageligt at have sorte huller i hukommelsen. Der er ikke andre kendte følgevirkninger til en enkeltstående forgiftning.

For dem som tager GHB jævnligt og bliver afhængige af det er det en helt anden historie med risiko for et enormt forbrug og en meget farlig abstinens når man ophører.

Hilsen
Henrik  

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen