Spørgsmål i Brevkassen d. 16.7.2023

Skal operationen udskydes?

KategoriKokainKonkrete bekymringerKrop og sundhedStoffer og hverdagen
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde33 år

Hej

Jeg skal i fuld narkose om 14 dage i forbindelse med en ca. 45 min operation.

Jeg er dog blevet usikker på om det sikkert for mig, da jeg de sidste par måneder har indtaget kokain og alkohol, primært i weekender. (Cigaretter og en lille smule hash har også været ind i billedet.)

Jeg vil ikke tage noget fra nu af og i hvertfald den næste måned, men derfor er jeg stadig i tvivl, om det er sikkert for mig og mit liv at komme i fuld narkose, samt om det kan påvirke resultatet af operationen altså opheling af ar osv, når jeg stopper 14 dage før og hvertfald også 14 dage efter?

På forhånd tak

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Så vidt jeg har kunnet finde ud af, er der ikke nogen problemer med at gennemføre en operation hvis der ikke er kokain i blodet.

Hvis der er kokain i blodet ved operationen er der risiko for iltmangel til hjertet og kramper.
Det betyder dog ikke at der ikke er risiko hvis man tager kokain ofte idet der kan være forhøjet blodtryk og risiko for blodpropper fordi kokain gør blodet ”tykkere” men det vil være en del af vurderingen før operationen om man kan gennemføre.

Afhængig af hvad det er for en operation er der en risiko for komplikationer hvis man bruger kokain i tiden efter operationen. Især blodtryksforhøjelser og risiko for blodpropper spiller ind her.

Anæstesilægen spørger ind til om man ryger eller drikker alkohol af samme årsag, nemlig for at vurdere risiko ved operationen men der er ikke samme tradition for at gå i dybden med andre stoffer. Så hvis man har et fast dagligt forbrug bør man oplyse det ved samtalen – for sin egen sikkerhed. Derefter kan anæstesilægen vurdere om der er risiko.

Hilsen
Henrik  

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Dreng / mand15 år

Roskilde lilleskole 8 klasse projekt opgave.

Hej – vi er Otto, Freja og Mira. Fra Roskilde lilleskole. 8 klasse. Denne uge her i uge 4 har vi det der hedder “projektuge” hvor vi så skal præsentere vores emne “Kokain...
Pige / kvinde28 år

Clean eller ikke clean

Hej.. jeg har været hash fri i 2 år og 2 måneder.. efter 12 års misbrug.. jeg tager stadigvæk kokain engang imellem, og står med et dilemma.. min kæreste mener ikke at jeg kan sige jeg har været cl...
Se flere spørgsmål >