Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Overdosis kokain

KategoriFeststofferKokainKrop og sundhedNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej! 

Jeg tænkte på.. Hvis man nu aldrig har taget kokain før, og så får en overdosis aller første gang? Hvad sker der så i kroppen? 

Mvh

Katty

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Første gang man tager et stof kan man ikke vide hvordan man reagerer – nogle får slet ikke den effekt de forventer mens andre får ubehagelige følelser i kroppen eller psykisk.

Når man tager kokain, tager man et stof som speeder kroppen op på alle mulige måder – man får hjertebanken, tør mund og uro i maven. Når man ikke kender stoffet og dermed heller ikke den måde man reagerer på kommer man let til at få for meget. 

Ved en overdosis kan den opkvikkende og humørløftende effekt man søger slå over i ophidselse, fjendtlighed og aggression. Man kan have svært ved at opfatte omverdenen på den rigtige måde og få hallucinationer som man kan blive angst for og derfor også aggressiv overfor andre der er i nærheden. 

Hvis man samtidig har drukket alkohol bliver det værre fordi man mister en del hæmninger sammen med alkoholen og hvis man så kombinerer det med, at man bliver bange og aggressiv så kan det få ubehagelige følger.

Den gamle regel om at man ikke må blande stoffer, heller ikke med alkohol og at man i virkeligheden bør holde sig fra det gælder også her.

 

Hilsen

Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Pige / kvinde30 år

Cbd m. under 0.2% thc

Hej😊 Jeg har røget hash hver eneste dag i over 15 år, men da jeg fik kørekort, tog jeg en kold tyrker, og jeg har ikke røget hash i 1 år og 4 måneder nu. Forleden dag fortalte en veninde mig om cb...
Se flere spørgsmål >