Spørgsmål i Brevkassen d. 16.4.2018

Kokain og graviditet

KategoriBedøvende stofferCannabisFeststofferFuckupsHashKokainKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPot
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde21 år

Jeg er 21 år og fast ryger, jeg har været til en del fødselsdage de sidste to måneder. Jeg er ikke rigtig fan af at drikke så meget, men har derimod taget Coke stortset hver weekend og røget hash, de sidste to måneder. Jeg fandt ud af i dag at jeg er gravid, jeg ved ikke præcis hvor langt henne jeg er. Andet end min sidste menstruation var i slut februar. Jeg ved dog ikke om jeg vil beholde barnet, eftersom det har været udsat for alt det. Men hvor meget skade har barnet taget? Er der nogle der ved det når det stimulans?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Jeg har på det seneste besvaret spørgsmålet fra andre som er få uger henne og kan sige at der helt i starten ikke er fundet nogen klar sammenhæng mellem fosterskader og kokain.

Kokain har en større effekt senere i graviditet hvor det kan medføre lav fødselsvægt, hjerteproblemer og koncentrationsproblemer men der er ikke beskrevet meget tidlige skader.

Hash er nok ikke hensigtsmæssigt når man er gravid og cannabis kan have indflydelse på hjerneudviklingen men jeg har ikke kunnet finde oplysninger om at det skulle være problematisk for fostret når vi er helt nede i den første 1-1½ måned.

Hvis du er i tvivl så opsøg din læge og få en rådgivning som er helt rettet til dig – jeg kan kun give dig en generel rådgivning.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >