Spørgsmål i Brevkassen d. 10.6.2016

Kokain og graviditet

KategoriAlkoholBlandet med alkoholFeststofferKokainKrop og sundhedNysgerrighedPårørendeViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde24 år

Hej Jeg er blevet gravid med min kæreste, og vi vil rigtig gerne have barnet, men vi frygter at barnet måske kan fejle noget, da min kæreste har taget kokain når han har været i by. Det er ikke en planlagt graviditet, ellers ville han aldrig have gjort det. Men mit spørgsmål er så, hvad kan kokain gøre ved sædet, og kan det have en skadende effekt på fosteret? Altså kan det resultere i medfødte misdannelser og måske andre skader der viser sig senere hen i barnets liv?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Der kan ikke påvises nogen skader på fostret eller senere i livet fordi faderen har indtaget forskellige stoffer inklusive alkohol.

Stofferne kan give skader på sædcellerne så de fungerer dårligt men det betyder så generelt at man simpelthen ikke bliver gravid på grund af sædcellernes dårlige funktionsevne.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >