Spørgsmål i Brevkassen d. 4.12.2018

Kokain forgiftning

KategoriFeststofferKokainKrop og sundhedNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde24 år

Kan alle få en kokain-forgiftning, eller er det kun faste brugere?

Hvordan ved man, at det 'bare' er en forgiftning og ikke en overdosis? Og hvad er forskellen overhovedet? 

Er det nemmere at få en forgiftning, hvis kokainen er renere end normalt? 

Er det farligt at få en kokainforgiftning, og ikke en overdosis?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det betyder naturligvis noget at man er vant til at tage bestemte ting – det ser man med medicin og med stoffer. Men hvis du læser nogle af de forskellige spørgsmål på Netstof vil du også kunne se at der er nogle som har taget noget i lang tid som pludselig får en dårlig effekt af stoffet.

Så hvis man ikke er vant til kokain ved man ikke hvad man kan tåle og man risikerer meget nemt at tage få meget og få en overdosis – eller en forgiftning, og hvis man har gjort det mange gange kan man have taget andre ting eller være syg af andre ting og så giver det kokain man plejer at kunne tage pludselig en overdosis / forgiftning.

Som du kan se skelner jeg ikke så meget mellem forgiftning og overdosis. Du tænker måske på overdosis som noget man dør af men når man får for meget i forhold til det man kan tåle, er der tale om en forgiftning men også en over-dosering.

Hvis stoffet er meget rent og risikerer man nemmere at blive forgiftet hvis man tager den mængde man plejer fordi der så vil være mere aktivt stof i det man tager .. man kan jo ikke skelne mellem fyldstof og kokain.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >