Spørgsmål i Brevkassen d. 24.10.2020

Kokain

KategoriFeststofferKokainKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighed
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde20 år

Hej, 

jeg har længe taget kokain, men det har aldrig været en afhængighed. Jeg har sniffet op til 2-3 dag efter hinanden og holdt pause i flere dage og sniffet igen og det har været op til 3-4 gram hver gang. Jeg har i perioder ikke taget det i mpåske 1 mpned og begyndte igen. Jeg prøver bare at påpege at det ikke en afhængighed og jeg kan lade være når jeg vil uden trang. 

på det sidste har jeg lagt mærke til at jeg er blevet dårligere til at stave, og skrive lange sætninger. jeg sætter ordene forkert sammen eller bare at det giver ikke mening. Det tager mig langtid at skrive et enkelt ord og når jeg tænker hvordan det kan staves det som om det ikke kommer frem til habdlinger. jeg er blevet dårligere, har ikke været dårlig til stavning før Men det ting som jeg ku stave kan jeg ikke nu. Jeg har altid været den der elsker at skrive. Skrober selv citater eller mine følelser ned, har været gang med at skrive en bog. Men nu når jeg skriver og læser det jeg har skrevet det giver ik mening og finder masser fejl. Det tager mig langtid til at skrive. 

hvorfor sker det? 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Kokain påvirker de receptorer i hjernen som har med glæde og lyst at gøre men har også indflydelse på andre som serotonin og noradrenalin som har indflydelse på hukommelse og opmærksomhed. I en undersøgelse har forskere fra USA fundet at man har sværere ved at genkalde hukommelse som er gemt mens man tog kokain. En norsk undersøgelse tyder på at kokain gør et sværere at bevare hukommelse ved kronisk brug.

Langvarig brug af kokain kan også medføre at man bliver depressiv – måske ikke voldsomt men alligevel nok til at man mister evner og lyst til noget man har kunnet før. Bivirkningerne ved kokain hører ikke nødvendigvis sammen med afhængighed så de kan opstå længe før afhængighed eller uden afhængighed.

Så umiddelbart vil det være en rigtigt god ide at stoppe med brugen af kokain.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Se flere spørgsmål >