Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Kokain?

KategoriFeststofferKæresterKokainKonkrete bekymringerNysgerrighedPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej 🙂
Jeg har været sammen med min kæreste i omkring 13 måneder, vi har boet sammen i 10 af dem. Mit problem er, at jeg har en mistanke om, at min kæreste tager coke. 
Han tog det stortset hver weekend før vi mødte hinanden og også i starten af vores forhold, men da vores forhold begyndte at blive mere seriøst og især da vi flyttede sammen, generede det mig mere og mere og jeg bad ham om at lade være med at gøre det så tit. Det irriterede mig også rigtig meget at jeg blev nødt til at spørge ham og at han aldrig har sagt det af sig selv. Det kunne han ikke finde ud af at overholde når han var til fest med vennerne, så jeg valgte (efter at han blev ved med at svigte min tillid til ham) at sige at hvis han gjorde det igen, så var jeg den der var skredet. Der gik noget tid, hvorefter han så gjorde det igen. Jeg pakkede mine ting og var ude af døren et kvarter efter at han havde indrømmet det. Efter en uge hvor han lovede aldrig at gøre det igen kom jeg tilbage, og gjorde det meget klart at han nu fik en ekstra og sidste chance. 
Det er cirka 6 måneder siden og der har ikke været noget siden, bortset fra i fredags hvor jeg kom lidt sent hjem og min kæreste var hjemme sammen med en ven. Jeg ved ikke hvorfor, men han virkede anderledes og havde et mærkeligt blik i øjnene, jeg kunne mærke hans hjerte bankede meget hurtigere end det plejer og han havde svært ved at sidde stille. Er det ikke tegn på at man er påvirket af kokain? Jeg spurgte ham, og han sagde nej og forstod ikke hvorfor jeg spurgte. Hvis min mistanke er rigtig, hvad kan jeg så gøre for at hjælpe ham, når han ikke vil indrømme det? Og findes der nogle metoder hvor jeg kan hjælpe ham ud af det eller kender du nogle internetsider der kan hjælpe mig?

Skrevet af: Sandra

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Sandra 

Du gør jo det du i virkeligheden kan, nemlig fortæller ham at du ikke kan acceptere det og at jeres forhold ikke kan fortsætte hvis han tager kokain. Og det ser jo ud til at det har haft en effekt men at det smuttede for ham. Hvis du føler at han tager noget men han ikke indrømmer det så må du reagere på det du føler og sige det til ham så han får tænkt sig om og seriøst overvejer om det er det værd at tage noget. Samtidig skal man jo værre opmærksom på at der kan ske en smutter men snakke om det hvis det sker.

Hvis han gerne vil gøre noget men ikke vil i misbrugsbehandling, hvor han bliver registreret så er der nogle steder i landet mulighed for anonym behandling for eksempel i Københavns Kommune (http://www.heltanonymkbh.dk/) men ellers må man ind på sin kommunes hjemmeside og søge efter misbrugsbehandling.

Alting er en proces og hvis han tidligere har taget ofte og nu kun har en enkelt smutter på ½ år så er det et stort fremskridt. Som partner forventer man ofte at tingene skal løse sig på én gang ”for det kan vel ikke være så svært” men ofte vil der være en cyklus af tilbagefald inden det er slut – for nogle er det en langvarig proces og for andre går det hurtigt.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >