Spørgsmål i Brevkassen d. 11.2.2020

Kørsel med meget lille mængde kokain i blocet

KategoriFeststofferForældreKokainKonkrete bekymringerNysgerrighedPårørendeStoftest
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra

Kære læge,

Min søn er blevet sigtet for kørsel med kokain i blodet. Han har fået at vide det er en meget lille mængde som desværre er over bagatelgrænsen.

Problemet er, at min søn ikke har indtaget kokain.

Min søn var i Tyskland med nogle venner. Da min søn var chauffør indtog han kun 2 drinks og ingen andre rusmidler. Alligevel bliver han rutinemæssigt stoppet ved den Dansk/tyske grænse til rutinetjek og fik foretaget en spyttest og til hans store overraskelse slog den ud på kokain. Politimanden bekræftede at han ikke syntes min søn virkede påvirket.

Nu er der kommet et svar fra Rigspolitichefen som siger, at han have 0,0011 (og så en enhed jeg ikke ved hvad er) i sit blod og bagatelgrænsen skulle så være 0,0001.

Jeg undrer mig, da jeg på nettet kan se, at bagatelgrænsen er 0,020 mg/kg blod. Er det en anden enhed eller?

Min søn og jeg selv er dybt frustrerede. Min søn er lærling og skal bruge sit kørekort – også som færdigudlært. Han ville aldrig have indtaget noget kokain. Det ville jo være fuldstændigt tåbeligt når man skal køre og han er ret fornuftig.

Min søn og hans venner var på bar. Min søn talte med en pige som han delte en drink og en smøg med. Der var ikke tale om noget seksuelt – heller ikke kys. Kan han have fået kokain i sig, hvis pigen havde blandet noget i drinken? Eller er det for søgt? Er der andre muligheder?

Jeg har læst, at de blodprøver som politiet får analyseret ikke altid er foretaget korrekt. Hvordan sikrer man sig, at de er det? Problemet er her, at bevisbyrden pludselig er omvendt. Min søn skal bevise at han ikke har indtaget kokain fordi politiet har en positiv blodprøve. Og hvad hvis den ikke er foretaget korrekt? Vi ved intet om det, men har hyret en advokat. Han siger der kun er en meget lille chance for at vinde. Det er jo urimeligt at min søn skal miste sit kørekort i 3 år og få en stor bøde for noget han ikke har gjort. Og han har ikke på noget tidspunkt været påvirket.

Kan du gøre os lidt klogere på spørgsmålene her i mailen.

Mvh. En frustreret mor

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Du stiller mig en opgave som er uløselig fra min position.
Der er historier om folk som putter stoffer i drinks så det kan naturligvis være sket. Der er en nedre grænse for hvad man kan måle men der er en nultolerance overfor kokain i blodet ved bilkørsel som jeg ikke skal forholde mig til her.

Jeg kan ikke rådgive dig yderligere. Lovgivningen har nogle konsekvenser som kan være ekstremt frustrerende og som man kan være uenig i men blodprøven er beviset i denne sammenhæng og i sidste ende er det op til dommeren hvilken straf som udmåled.

Kokain kan ikke måles ret længe i blodet men benzoylecgonnin som er det kokain nedbrydes til kan
måles i op til 3 døgn.
Jeg forstår din frustration men har desværre ikke mere jeg kan komme med.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >