Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Kæresten tager kokain

KategoriFeststofferKæresterKokainKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej.
Jeg har en kæreste, der sniffer kokain. Jeg vidste fra start af, at han havde gjort det før, men han sagde han var ved stoppe. Dette er ikke tilfældet, da han flere gange efterfølgende har gjort det. Jeg har mange gange sagt til ham, at jeg bliver rigtig ked af det, og er bange for at der pludselig sker ham noget. Men han forstår mig slet ikke, da han siger at det ikke som sådan er farligt, kun vanedannende. Passer det virkelig, at der ikke kan ske noget ved det? Synes bare man hører så meget. Vi er nu flyttet til en anden by, for som han sagde, ville han gerne væk fra de venner der gør det (de er en gruppe der altid gør det, når de er sammen). Jeg ved ikke hvordan jeg skal få ham til at holde op. Han siger selv, at han ikke sådan bare kan stoppe, fordi jeg siger at han skal. Og det har han heller ikke lyst til. Hvad kan man så gøre?

På forhånd tak for hjælpen.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej 
Det første man vel må spørge ham om er om han i virkeligheden vil holde op og det næste er om du vil leve sammen med ham hvis han ikke vil. 

Som han rigtigt siger det så er det vanedannende men ud over at det er dét så er det typisk sådan at den afhængige bliver dårligere og dårligere fungerende fordi der skal mere og mere til at give den ønskede effekt og det giver bivirkninger i form af irritabilitet og ustabil adfærd. Hvordan den enkelte reagerer er ikke til at sige på forhånd men selvom man ikke bliver meget afhængig og skal have meget og mange gange om dagen så er man generelt dårligere fungerende med hensyn til hukommelse og overskud når stoffet er ude af kroppen. 

Så hvad du skal gøre er at overveje din egen situation for du kan ikke få ham til at holde op hvis han ikke virkeligt vil – du kan højst få ham til at skjule det.

Hvis han vil gøre noget ved det, er der muligheder for hjælp i kommunens misbrugscenter eller privat hvis man har råd til det.

Held og lykke
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand58 år

Muskel skader amfetamin

Kan amfetamin giver muskelskader/lammelser ? 2 venner der er mange årlige amfetamin misbrugere, har begge fået en næsten lam skrumpe arm. Det ses meget tydeligt, resten af kroppen synes rimelig nor...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >