Spørgsmål i Brevkassen d. 21.8.2022

Besvimelse efter indtag af kokain

KategoriFeststofferFuckupsFuckupsKokainKrop og sundhed
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand26 år

Hej.

Jeg prøvede for nyligt at tage kokain for første gang og havde en meget ubehagelig oplevelse. Jeg vil derfor starte med at sige, at jeg udmærket er klar over, at det var en dårlig ide, og jeg har lært min lektie og holder mig fra det fra nu af. Jeg håber også, at min historie kan afskrække eventuelle læsere fra selv at prøve kokain. 

Jeg tog det i selskab med to relativt erfarne venner, som lavede en meget lille bane til mig. Jeg skal ikke kunne sige, hvor meget, der var tale om, men mine venner kaldt det en harmløs lille "baby-bane", og jeg vil gætte på et sted mellem 10 og 50 mg. Min ene ven, som også tog det, reagerede helt normalt på det, så der har næppe været tale om, at kokainen var ekstraordinært dårlig.

Min reaktion var, at jeg lige efter at have sniffet banen samt påført en lille rest under min overlæbe, blev bange, svedende og svimmel og kunne mærke, at jeg var tæt på at besvime.

Derefter besvimede jeg og var helt væk. Så vågnede jeg kort tid efter og fik hjælp til at komme ud at sidde udenfor. Jeg følte mig træt og svækket og bange, var en anelse rystende og havde også kvalme, men jeg kunne hurtigt huske præcist, hvad der var sket, og tale klart og tydeligt. Jeg spiste en banan og drak noget vand og fik det i løbet af en times tid fint igen.

Ved du hvad, mit anfald kan skyldes? Jeg har det helt fint nu, men er meget ængsteligt anlagt og er bange for, om jeg stadig kan være i fare. Men så vidt jeg kan læse mig frem til, er faren primært lige umiddelbart efter, at man har indtaget stoffet. Men burde jeg se en læge? Kan det stadig være farligt nogle dage eller længere tid efter? Og tror du, at min reaktion på så lille en mængde kan være et tegn på, at der er noget galt med mig?

Det skal tilføjes, at jeg har et ret lavt blodtryk og generelt er tilbøjelig til at besvime, og jeg også har andre dårlige oplevelser med at reagere stærkt på f.eks. alkohol, nicotin og hash. De to sidstnævnte holder jeg mig helt fra af samme grund. Det skal også tilføjes, at jeg havde drukket alkohol inden og var moderat beruset. Jeg havde spist et solidt aftenmåltid, men det her skete om natten en del timer efter. 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det er svært at sige helt præcist hvad der skete efter dit indtag men som mennesker er vi forskelligt indrettet og reagerer forskelligt på kemisk og biologisk påvirkning.

Vi kender fra medicin at der er nogle mennesker som får bivirkninger som andre ikke får og det kan skyldes flere ting men blandt andet kan det skyldes at vores nervesystem og de systemer i nervecellerne som skal modtage den kemiske påvirkning er forskelligt sammensat hos forskellige mennesker. Du kan se på bivirkningslisten for forskellig medicin, at der er nogle typer bivirkninger som kun ses hos 1 ud 10.000 og hvis du ser på kokain som et aktivt stof som påvirker hjernen vil vi have forskellig reaktion på det.
Dertil kommer at når man tager stoffer for en ruseffekt, tager man ofte meget mere end man ville gøre hvis det skulle tages som medicin og derfor vil bivirkninger også blive større.

Rusmidler virker også forskelligt alt efter hvordan man har det og forstærker ofte den sindstilstand man her når man tager det. Du beskriver dig selv som ængstelig og kokain kan i forvejen udløse angst og panikanfald så det har nok ikke gjort det bedre.

Kokain har ud over en stimulerende effekt på nervesystemet også en kraftig effekt på hjertet. Jeg ved ikke præcist hvad der skete med dig men kan gætte på at du fik et panikanfald med pludseligt blodtryksfald hvor du fik det rigtigt dårligt.

Jeg vil ikke vurdere at der er problemer når tilfældet er overstået men det er sandsynligt at du kan få et nyt anfald hvis du gør det igen – så det er godt at lade det være.

Mad har kun en effekt på stoffer hvis man spiser dem og maden kan forsinke eller forlænge en effekt – men her har du sniffet så det er gået direkte i blodet.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
Se flere spørgsmål >