Spørgsmål i Brevkassen d. 14.8.2019

hvordan hjælper jeg og hvilke grænser er vigtige at sætte?

KategoriBedøvende stofferHeroinKæresterKærlighedKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde59 år

Hej!

Efter jeg ar fundet sammen med den skønneste mand har han fortalt om hvilket forbrug han har haft af diverse stoffer, heriblandt været afhængig af heroin i en 12 års tid on/off. Nu er han røget ind i en "ny" periode med heroin 2-3 dage med efterfølgende 4-5 dage uden. han ønsker at stoppe og gør et forsøg (igen) nu. Mit spørgsmål lyder hvad er det jeg som pårørende kan gøre for at hjælpe og hvilke krav eller grænser er vigtigt at jeg sætter?

Svar fra rusmiddelekspert Løkke Dee Vium

 

Hej

 

Hvor er det skønt når man som du finder kærligheden og mærker den glæde som det giver i hverdagen.
Det er godt at han har været ærlig overfor dig omkring sit forbrug on/off igennem de sidste 12 år.
Jeg tror det er meget vigtigt, at I får talt om hvad der starter en periode, hvor han tager heroin og hvilke erfaringer han har med, at få stoppet igen.

 

I de perioder, hvor han er på heroin, har du fuldstændig ret i, at det er vigtigt med aftaler og rammer for jeres forhold. At du kender dine egne grænser for, hvad du kan rumme af misbrug, opførelse og måske manglende omsorg fra hans side i de perioder.

 

Rammerne kunne indeholde om han må tage heroin når du er til stede, hvor påvirket må han være når I er sammen, skal han fortælle det til dig fra gang til gang, hvad hvis I skal noget sammen med andre er det så ok, at han er påvirket eller har nedtur, kan penge lånes af dig til heroin eller andre ting i hverdagen.
Du kan overveje, at sætte et krav om, at han skal søge professionel hjælp ved et rusmiddelcenter så han kan få talt om, hvad der er årsagen til, at han tager heroin så han kan få ”værktøjer” til, at lade være med at tage det, eller få længere tids pause mellem perioderne.  

 

Jeg ønsker dig alt det bedste
Løkke

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Dreng / mand20 år

hashmisbrug

Hej, jeg var sammen en pige i 3 uger ,hun elskede mig og jeg elskede også hende ,men jeg vidste også ik at hun har et hashmisbrug ,altså hun ryger hver dag om aftenen fordi hun siger at jeg kan ikk...
Se flere spørgsmål >