Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

fix

KategoriBedøvende stofferHeroinKokainKrop og sundhedNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra

Hvorfor er lysken og halsåren de sidste steder en narkoman vælger at fixe? Hvad gør disse åre 'farligere'? Og hvad med fejlfix i halsen?

Hvorfor reagere læger og narkomaner forbavsende når jeg vælger at stikke mig foran et spejl i halsen, fordi årene i mine arme ikke virker længere. 

Jeg fik engang at vide at jeg skulle stikke nedad i halspulsåren og ikke mod blodstrømningen.. Hvorfor?

Hvordan opleves en nærdødoplevelse. Heroion o.d. hæmmer vejrtrækningen, hvad med en overdosis kokain?

Og tilsidst – hvordan fixer man i lysken?

Hilsen B, 25 år, og egentlig 'tidligere' stiknarkoman

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej B

Det store problem med blodårerne der er at de er meget store og der er en risiko for at lave blødninger og store infektioner hvis man bruger dem. Blodåren i lysken ligger lige ved siden af en stor pulsåre og det kan være farligt at ramme den fordi man så risikerer at bløde meget efter stikket. Stik i halsen er farligt fordi man kan ramme en masse andre strukturer og fordi en infektion i halsen kan føre til kvælning. Så fejltfix er simpelthen mere risikabelt.

Jeg tror at grunden til at de bliver overraskede er at det ikke er så ofte man ser det – man skal måske også overveje om man kan tage stofferne på andre måder når man kun har hals og lyske tilbage.

Hvis du har fået at vide at du skulle stikke i halspulsåren er det forkert for det er regulært farligt – men måske du mener halsvener og der skal man stikke nedad fordi blodet løber fra hovedet og ned mod hjertet.

Nærdødsoplevelser kan jeg ikke hjælpe dig med men der er masser af links til det hvis du Googler ordet.

Problemerne med kokainforgiftning er anderledes end med sløvende stoffer fordi man kommer mere og mere op at køre rent fysisk så det man kan risikere er en voldsom overbelastning af kroppen og at man får en psykose som kan vare et stykke tid.

Man fixer i den store vene som ligger lige ved siden af pulsåren så man må føle sig frem – men som sagt er det en farlig ting at rode sig ud i.

Hilsen

Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand50 år

Hvad ryger min overbo?

Hej, Jeg har en terrasse og min overbo (psykisk syg) har et vindue med skodder foran. Tidligere har jeg informeret hende, at jeg ikke vil have at hun ryger cannabis i vinduet pga. lugten på min ter...
Dreng / mand18 år

kokain

hejsa hvad er den bedste måde til at stoppe med kokain? vil ikke sige jeg er afhængig af det med når jeg keder mig får jeg bare lyst til det ...
Pige / kvinde12 år

Måske afhængig?

Hej, jeg er pige på 12 år og jeg tror jeg er afhængig af stoffer. Jeg tager både coke, heroin og ryger hash. Jeg gør det hver dag. Jeg cutter meget og er hele tiden på psykiatrisk. Jeg er også anbr...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >