Spørgsmål i Brevkassen d. 14.10.2020

Poppers

KategoriGasNysgerrighedSporingstiderStoftestViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand64 år

Ved du om det kan måles i en blodprøve

Svar fra rusmiddelekspert Lone Walsøe

 

Hej du

Poppers er en klar, svagt gullig og hurtigt fordampende væske. Den udvider blodkarrene, og den blev tidligere anvendt i behandlingen af hjertekramper, men blev for mange år siden erstattet af nitroglycerin. De sælges på det illegale marked som glasampuller, der knækkes, hvorefter indholdet indåndes.

Effekten/rusen er kortvarig og indtræder efter 2 -3 minutter. Halveringstiden er ca. 20 minutter, dvs. stoffet er ude af kroppen efter ca. 2 timer.

Hvis man i en blodprøve søger efter stoffet og det foregår inden for den tid hvor det findes i kroppen, vil man finde det.

Hvis man søger efter rusmidler i en blodprøve, vil man almindeligvis ikke lede efter spor af poppers, da det ikke er et udbredt stof blandt unge.

Med venlig hilsen Lone

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >