Spørgsmål i Brevkassen d. 31.3.2020

Søvnbesvær efter ophør

KategoriAbstinenserAlkoholBedøvende stofferBlandet med alkoholCannabisHashHvad sker der når jeg stopperKrop og sundhedPotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand25 år

Hejsa. Jeg har har et dagligt stort forbrug af hash/skunk igennem 2 år nu og kun holdt få pauser ind i mellem. De sidste par måneder har jeg også drukket ekstra meget alkohol ved siden af. Jeg har nu besluttet mig for at blive clean og har været helt clean for begge dele i 5 dage nu og jeg kan bare ikke sove om natten. Jeg er vågen over et døgn af gangen og har uro og lyst til at ryge hele tiden men jeg gør det ikke. Jeg sover max 3-4 timer i alt når jeg endelig sover og går i en mærke tilstand hvor min krop ryster og jeg føler mig anspændt. Hvornår slutter det???

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det lyder som om du er har abstinenser både for alkohol og hash på én gang. Abstinenser er et tegn på at din krop har vænnet sig så meget til at få tilført stoffer udefra, at der ikke er balance i dit nervesystem mere.

Alkoholabstinenserne kan være slemme men det afhænger meget af hvor længe og hvor meget man har drukket. Typisk bliver det værre hvis man drikker længe og det bliver værre for hver gang man har alkoholabstinens. Den psykiske del af alkoholabstinens er der typisk nogle uger med søvnbesvær, koncentrationsbesvær og uro.

Hashabstinens begynder efter få dage efter man er ophørt eller har nedsat brugen. Symptomerne er som regel værst efter 10 dage og forsvinder indenfor en måned. Symptomerne på hashabstinens er søvnløshed og nervøsitet og det kan udvikle sig til irritabilitet og meget livlige drømme.

Så kombinationen af alkohol og hash giver nogle ubehagelige uger med meget uro og det vil i langt de fleste gange forvinde i løbet af en måneds tid men man skal huske at man kan være ekstra følsom i flere måneder efter.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Dreng / mand27 år

Panik angst sertralin og skunk

Hej jeg er en mand på 27 år der får 150mg sertralin mod panik angst hvilket hjælper utroligt meget men jeg har tidligere godt kunne lide at nyde lidt skunk en lørdag en gang i måneden, men det var ...
Se flere spørgsmål >