Spørgsmål i Brevkassen d. 25.3.2013

psykisk lidelse + hash = ?

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDHashHHCKonkrete bekymringerNysgerrighedPotPsykisk sygdomSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand20 år

Hejsa

Jeg er en 20 årig knægt, jeg lider af bipolar-lidelse type 2, men har alligevel røget hash en del gange.
Først for nyligt jeg har fundet ud af at det rent faktisk er "mere" farligt for mig at ryge end det er for folk uden psykiske lidelser.
Hvordan påvirker det mig anderledes end "almindelige" mennesker?
Har jeg større risiko for psykose? er "effekterne" anderledes på mig?
Jeg har kun én gang haft en dårlig oplevelse, men der lagde jeg mig bare til at sove og næste dag var det væk.
Og hvad er definitonen på en egentligt psykose? – mens jeg har været skæv har jeg prøvet at se ting der ikke var der, men ikke på en ubehagelig måde – mere på den sjove måde.

Svar fra psykolog Eric Allouche

Hej med dig
 
Det er nogle svære spørgsmål du stiller, og jeg tror ikke at der er ret mange mennesker som kender svaret til dem.
 
En ting virker ret sikker, og det er at du faktisk har større risiko end andre for at udvikle en psykose hvis du tager stoffer….og derfor min bedste råd er at du holder dig helt væk fra dem. Selv om man ikke kan sige om lige præcist du vil få en psykose af det, så er risikoen for at få en psykose en helt klart en vigtigere ting at tage hensyn til end den nydelse du kan få af stoffer.
 
Ellers, som du skriver det, som regel forsvinder de meste synlige effekter af hashen efter en nat, og jeg kan desværre ikke fortælle dig om hashen påvirker dig på en anden måde end andre mennesker…bl.a. fordi hashen kan påvirke folk på ret forskellige måder.
 
Endeligt spørger du hvad definitionen på en psykose er, og sagen er at der ikke findes som sådan en rigtig skarp definition af det. Prøv at kigge på wikipedia eller en specialiseret hjemmeside. Det burde være ret nemt at finde en del informationer. Dog i store træk er en psykose en sindslidelse hvor man har en helt forvrænget opfattelse af virkligheden…og ud fra det du skriver virker du ikke til at have den slags problem.
 
Jeg håber at mit svar kunne hjælpe dig lidt.
Eric

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Se flere spørgsmål >