Spørgsmål i Brevkassen d. 7.2.2013

Pot / alkohol

KategoriAlkoholBedøvende stofferBlandet med alkoholCannabisCBDEdiblesKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPot
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand16 år

Hey Jeg har røget pot (ikke hash) her de sidste par måneder og jeg ved ikke om det er en god ide. Jeg har været til fester og drukket men jeg syntes ikke sprut er noget for mig… Jeg for altid for meget og jeg gør dumme ting, så jeg gik over til pot bare for at prøve det. Jeg syntes faktisk det er ret sjovt og alting bliver bare bedere af det. Mine venner siger at det skader lige så meget som sprut og hvis jeg ikke ryger mere en en gang om ugen vil jeg ikke smadre min hjerne…. Jeg ville bare høre om det er det vær? Hvis jeg ikke kan ryge vil jeg drikke så hvad skal man vælge, pot eller sprut?

Hej

Jeg har talt med rigtig mange unge, der tænker ligesom dig: Pot/hash eller alkohol, hvad er mest "skadeligt"? Og sker der noget ved at ryge en gang om ugen?

Dine venner siger, at pot skader ligeså meget som sprut, og det er på en måde rigtig nok, hvis vi taler om, hvad der sker med hjernen og kroppen på længere sigt. MEN der er rigtig stor forskel på de to rusmidler alligevel.

Pot påvirker psyken på en anden måde end alkohol og hvis du er uheldig, kan du få psykiske problemer ved at ryge pot.

Pot påvirker også hjernen i længere tid end alkohol. Der vil typisk gå nogle dage, inden din hjerne fungerer helt normalt igen, efter du har røget pot en enkelt gang. For nogle betyder dette, at de får svært ved at følge med i skolen og mange oplever også, at de ikke har så meget energi til at få ordnet de ting, som de burde få ordnet.

Måske kender du nogle, der ryger meget pot/hash og har gjort det i lang tid (flere år). Hvordan fungerer de? Går det godt for dem i skolen? Har de energi og overskud til at ordne de ting, de burde ordne?

Nogle mennesker kan godt ryge pot engang imellem, uden at det går ud over skolen eller deres dagligdag, men mange oplever at få mindre energi og de bliver også mere ligeglad med mange af de ting, der før var vigtige.

En helt anden ting er, at det er min erfaring, at det er sværere at holde et potforbrug på en gang om ugen, end det er at holde et alkoholforbrug på en gang om ugen. Man begynder simpelthen tit at ryge pot/hash mere end en gang om ugen og på et tidspunkt bliver det måske hver dag, hvis man ikke passer på. Det underlige er, at mange unge, der aldrig kunne finde på at drikke alkohol hver dag, på et tidspunkt begynder at ryge pot/hash hver dag.

Du skriver, at du har gjort dumme ting, når du har drukket sprut og det er jo heller ikke smart. Der kan også være mange problemer ved at drikke alkohol, så det er ikke helt nemt, det forstår jeg godt. Jeg er lidt i tvivl om, hvad du mener, når du skriver sprut. Har du så drukket stærk alkohol som fx vodka eller har du også "bare" drukket øl eller vin? Hvis du typisk har drukket stærk alkohol, skulle du måske prøve "bare" at drikke øl eller vin, det er måske lidt nemmere for dig at styre.

I sidste ende er det dit valg og måske skal du hverken drikke sprut eller ryge pot, selvom det kan være svært at forestille sig, når man er ung.

Du er meget velkommen til at skrive igen, jeg vil gerne høre, hvad du tænker, når du har læst, det jeg har skrevet.

De bedste hilsner.

Søren

 

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >