Spørgsmål i Brevkassen d. 11.8.2014

pårørende

KategoriBedøvende stofferCannabisHashKæresterKærlighedKonkrete bekymringerPårørendePotPsykisk sygdomSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej, jeg skriver for at får nogle råd. Min kæreste som jeg bor med og har været kærester med i to år har nogle problemer med det psykiatriske system. han er hash misbruger og har tidligere være stofmisbruger. han falder ind og ud af depressive stadier og viser symptomer på bipolarlidese, hvilket løber i hans familie! han fik for nyeligt en henvisning til psykiatrisk afdeling i riskov, men fik at vide, som så mange gange før, at der ikke er noget hjælp at hente så længe han ryger hash. Det er ikke nogen hemmelighed at han ryger for at selvmedicinerer, så det er ikke noget han bare lige kan stoppe med og det er jo tydligt at de to ting hænger tæt sammen… hvor kan man hente hjælp, hvis man er hashmisbruger og samtidig måske psykiske lidelser? er der nogen som helst steder hvor man kan blive taget seriøs og få lavet en udredning, hvis man har et sådan misbrug???

Mvh. en meget bekymret og frustreret kæreste

Svar fra rusmiddelekspert Flemming W. Licht

Hej

Ifølge lovgivningen, må de ikke afvise ham med den begrundelse…. Så jeg synes du skulle prøve at få hans tilladelse, til at henvende dig på hans vegne og bede dem om at tage hans sag op igen. Så kan de jo finde på en anden begrundelse, men den der holder ikke. 

Hvis det var hvor jeg arbejder Helsingung under Helsingør Rusmiddelcenter, så ville vi påbegynde et ambulant forløb, og så længe det gav mening for ham ville vi fortsætte, selv om han havde en psykisk lidelse. Det kan der selvfølgelig være forskellige holdninger til på andre behandlingssteder, så det må du selv undersøge der hvor i bor.

mvh

Flemming

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Dreng / mand20 år

hashmisbrug

Hej, jeg var sammen en pige i 3 uger ,hun elskede mig og jeg elskede også hende ,men jeg vidste også ik at hun har et hashmisbrug ,altså hun ryger hver dag om aftenen fordi hun siger at jeg kan ikk...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >