Spørgsmål i Brevkassen d. 23.1.2016

Lillebror ryger hash

KategoriAngstBedøvende stofferCannabisHashKærlighedKonkrete bekymringerPårørendePotRitalinSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde20 år

Hej. 

Jeg fandt her til eftermiddag ud af, at min lillebror på 15 igennem det sidste halve år har røget hash, og jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg skal forholde mig til det.
   Han har diagnosen ADHD og har igennem hele sit liv taget ritalin for det. I løbet af de sidste par år, begyndte han også at få en del panik/angstanfald og selvmordstanker og vi havde en mistanke om at det var pillerne, som medførte disse og derfor stoppede han med dem og vi kunne faktisk og straks mærke at han virkede meget gladere. 
   Han fortalte så i dag, at han kort efter begyndte at ryge hash og at han virkeligt føler at de hjælper på disse anfald og andre sociale problemer han har haft.  Han siger også at, han ikke ikke overhovedet har nogen planer om at stoppe.

   Hvordan bør jeg som søster reagere? Jeg vil jo gerne have, at han har det godt og ikke har hverken selvmordstanker eller får panikanfald, men samtidig ved jeg jo også hvor galt det kan ende med hash. Både fordi det er hamrende kriminelt, men også fordi det kan ende i misbrug som han ikke vil kunne kontrollere?

Jeg ved bare ikke rigtigt hvad jeg skal gøre.

Venlig hilsen
Ellen 

Svar fra rusmiddelekspert Flemming W. Licht

Hej Ellen

Svært dilemma – tænker jo også der er nogle forældre ind over. 

Et eller andet sted, er de nødt til at blive inddraget. Noget tyder på at han måske ikke har været medicineret korrekt, og derfor har hashen virket bedre end ritalinen. 

Så jeg tænker at I sammen eventuelt kan lave en plan for hvordan han kan fortælle det til forældrene. Du skal sikre dig han gør det. og det kan du gøre ved at sige at om en uge/14 dage fortæller du det, men du synes han selv  skal fortælle det inden. 

Det er ofte en lidt ubehagelig situation for dig, han vil sikkert opfatte dig som dum/illoyal, og han vil måske ikke være din ven/fortrolige længere. Til det er der bare at sige at jo længere og jo mere han ryger, jo større er chancen for at du så mister ham til hashen. De fleste unge bliver efter noget tid glade for at forældrene får kendskab til deres forbrug, for det er også svært for de unge at gå og skjule det for forældrene. 

Hvis ovenstående ikke giver mening i din situation, så skriv igen.

kh

Flemming

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Dreng / mand20 år

hashmisbrug

Hej, jeg var sammen en pige i 3 uger ,hun elskede mig og jeg elskede også hende ,men jeg vidste også ik at hun har et hashmisbrug ,altså hun ryger hver dag om aftenen fordi hun siger at jeg kan ikk...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >