Spørgsmål i Brevkassen d. 12.10.2012

Jeg tror min søn ryger hash

KategoriBedøvende stofferCannabisForældreHashKærlighedKonkrete bekymringerPårørendePotSkunkTHC
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand59 år

Hej, jeg har mistanke om at min søn på 16 ryger hash. Jeg har aldrig selv prøvet det og er meget modstander, da jeg tror det kan være starten til hårdere stoffer. Jeg er i tvivl om hvordan – og om – jeg skal tale med ham om det. Har I et godt råd?

 Hej

 

Jeg forstår, hvis du er bekymret som forældre og tænker på om din søn ender med at tage hårde stoffer, nu han (måske) er begyndt at ryge hash. Jeg vil dog gerne begynde med at berolige dig lid: Langt de fleste unge, der prøver at ryge hash ender ikke med at tage hårde stoffer af den grund.

 

Men når det er sagt, vil jeg gerne understrege, at det er vigtigt ikke bare at lade som ingenting. Hvis du har fået en mistanke, skal du handle på denne mistanke. Så jeg synes helt klart, at du skal tale med din søn, om den bekymring du har.

 

Vær ærlig og fortæl ham, hvorfor du har fået en mistanke om, at han ryger hash.

 

Vis ham, at du er indstillet på at lytte og spørg så ind til, hvordan han opfatter det at ryge hash.

 

Husk at han lytter mest til det, du gerne vil sige til ham, når du har lyttet til det, han gerne vil sige til dig. Hvis han føler sig angrebet, går han i forsvar og så får I ikke en konstruktiv dialog.

 

Vær forberedt på, at din søn sandsynligvis ser noget anderledes på det at ryge hash, end du selv gør.

 

Du kan eventuelt læse artiklen om hash her på Netstof.dk, så du er lidt forberedt til samtalen og har noget at tale ud fra.

 

Jeg tror, det er vigtigt, at du tydeligt viser, at du er modstander af hashrygning og argumenterer for dette synspunkt samtidigt med, at du er indstillet på at lytte til den opfattelse, din søn har. Du skal i dialog med din søn på en god måde og skal derfor undgå et skænderi.

 

Prøv at finde de synspunkter I er enige om i stedet for at fokusere på det, I er uenige om. Undgå fx at diskutere om man ender med at tage hårde stoffer, fordi man er begyndt at ryge hash. Undersøg i stedet om din søn selv har en bekymring i forhold til sit eventuelle hashforbrug.

 

Spørg ind til om han selv kan mærke, at det har påvirket ham negativt eller om han har tænkt over, hvordan det eventuelt kan påvirke ham negativt på sigt.

 

Du skal først og fremmest lytte, spørge og forsøge at forstå, derefter kan du give udtryk for din egen bekymring og se om han så ikke også lytter til dig.

 

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 

Vh.

 

Søren

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Dreng / mand20 år

hashmisbrug

Hej, jeg var sammen en pige i 3 uger ,hun elskede mig og jeg elskede også hende ,men jeg vidste også ik at hun har et hashmisbrug ,altså hun ryger hver dag om aftenen fordi hun siger at jeg kan ikk...
Se flere spørgsmål >