Spørgsmål i Brevkassen d. 19.4.2015

Jeg er gravid og min kaereste ryger hash

KategoriBedøvende stofferCannabisHashKæresterKærlighedKonkrete bekymringerKrop og sundhedPårørendePotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Jeg er gravid og har samtidig en kaereste som ryger hash. Tidligere har han roeget dagligt i flere aar, men efter jeg er flyttet ind med ham har han holdt en pause paa 3-4 maaneder. Jeg blev gravid 2 maaneder inde i hans pause og havde egentlig haabet at han ville holde sig helt fra at ryge hash fremover. Men nu er han begyndt at ryge lidt igen. Han ryger ikke dagligt, men et par gange om ugen, han ryger uden for og ikke i vores lejlighed, og jeg er for det meste ikke tilstede mens han ryger. 

Jeg kan dog alligevel ikke lade vaere med at blive bekymret for, om det kan have en betydning for vores ufoede barn. Han lugter fx af hash'en naar han kommer ind igen fra at have roeget. Hvor gaar graensen for passiv rygning?

En anden ting der bekymre mig er, at vi bor i Canada, hvor det er langt mere normalt at ryge hash. Vores nabo ryger fx dagligt, og gennem roer der forbinder vores lejlighed med hans kan jeg lugte naar han ryger. Min kaereste er sikker paa at det ikke betyder at jeg er passiv ryger af hash, men jeg kan ikke lade vaere med at blive lidt stresset. Vi lufter en masse ud, men jeg er bange for om det er nok.

Mit spoergsmaal er altsaa, taenker du, at jeg paa baggrund af min kaereste rygning og nanoens rygning af hash er passiv ryger af hash?

Mvh. Katrine

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Katrine

Umiddelbart vil jeg ikke mene at der er nogen risiko for at du bliver påvirket af cannabis fordi det hænger i tøjet eller kan lugtes fra naboen og heller ikke at du på nogen måde har en koncentration i blodet som vil kunne påvirke fostret.

Noget andet er om du kan tolerere rygningen hos din kæreste og om han kan holde sig til at ryge lidt eller går tilbage til daglig rygning – som du skriver bliver du lidt stresset over det og det betyder måske at du i realiteten synes at det er uacceptabelt og så må du tage den samtale der er nødvendig med din kæreste så i finder en fælles overenskomst om hvad der er rimeligt at ryge – både fysisk og økonomisk, når man venter barn.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >