Spørgsmål i Brevkassen d. 19.4.2015

Jeg er gravid og min kaereste ryger hash

KategoriBedøvende stofferCannabisHashKæresterKærlighedKonkrete bekymringerKrop og sundhedPårørendePotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Jeg er gravid og har samtidig en kaereste som ryger hash. Tidligere har han roeget dagligt i flere aar, men efter jeg er flyttet ind med ham har han holdt en pause paa 3-4 maaneder. Jeg blev gravid 2 maaneder inde i hans pause og havde egentlig haabet at han ville holde sig helt fra at ryge hash fremover. Men nu er han begyndt at ryge lidt igen. Han ryger ikke dagligt, men et par gange om ugen, han ryger uden for og ikke i vores lejlighed, og jeg er for det meste ikke tilstede mens han ryger. 

Jeg kan dog alligevel ikke lade vaere med at blive bekymret for, om det kan have en betydning for vores ufoede barn. Han lugter fx af hash'en naar han kommer ind igen fra at have roeget. Hvor gaar graensen for passiv rygning?

En anden ting der bekymre mig er, at vi bor i Canada, hvor det er langt mere normalt at ryge hash. Vores nabo ryger fx dagligt, og gennem roer der forbinder vores lejlighed med hans kan jeg lugte naar han ryger. Min kaereste er sikker paa at det ikke betyder at jeg er passiv ryger af hash, men jeg kan ikke lade vaere med at blive lidt stresset. Vi lufter en masse ud, men jeg er bange for om det er nok.

Mit spoergsmaal er altsaa, taenker du, at jeg paa baggrund af min kaereste rygning og nanoens rygning af hash er passiv ryger af hash?

Mvh. Katrine

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Katrine

Umiddelbart vil jeg ikke mene at der er nogen risiko for at du bliver påvirket af cannabis fordi det hænger i tøjet eller kan lugtes fra naboen og heller ikke at du på nogen måde har en koncentration i blodet som vil kunne påvirke fostret.

Noget andet er om du kan tolerere rygningen hos din kæreste og om han kan holde sig til at ryge lidt eller går tilbage til daglig rygning – som du skriver bliver du lidt stresset over det og det betyder måske at du i realiteten synes at det er uacceptabelt og så må du tage den samtale der er nødvendig med din kæreste så i finder en fælles overenskomst om hvad der er rimeligt at ryge – både fysisk og økonomisk, når man venter barn.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde50 år

passiv rygning

Hej Jeg arbejder på et plejecenter, hvor en beboer ryger hash, han skal lufter ud inden jeg kommer der ind, men tit lugter det også på gangen, skal jeg være nervøs for at jeg kan teste positiv, hvi...
Dreng / mand50 år

Hvad ryger min overbo?

Hej, Jeg har en terrasse og min overbo (psykisk syg) har et vindue med skodder foran. Tidligere har jeg informeret hende, at jeg ikke vil have at hun ryger cannabis i vinduet pga. lugten på min ter...
Pige / kvinde12 år

Måske afhængig?

Hej, jeg er pige på 12 år og jeg tror jeg er afhængig af stoffer. Jeg tager både coke, heroin og ryger hash. Jeg gør det hver dag. Jeg cutter meget og er hele tiden på psykiatrisk. Jeg er også anbr...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >