Spørgsmål i Brevkassen d. 28.12.2013

Hvad sker der med kroppen efter hash og cigaret stop.

KategoriBedøvende stofferCannabisHashHvad sker der når jeg stopperKrop og sundhedNikotinNysgerrighedPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand23 år

Hej Læge.

Jeg har nu været ude af mit hashmisbrug i over et år. Og til april, har jeg holdt i et år med at ryge smøger..

Jeg vil gerne høre dig, hvorfor jeg er har fået væsentlige flere bumser efter jeg er stoppet med hash og cigeratter. Det skal ikke være nogen hemmelighed at mad fået større priotering i min hverdag, og det er ikke fordi jeg går fri fra cola, og søde sager.. Men er det virkelig svaret på jeg har fået flere bumser?

Eller er min krop ved at finde sin naturlige balance? Efter jeg stoppet med at proppet den med alle mulige kemiskeforbindelser.

Vil du anbefale at jeg får et tjek hos min læge sådan rettet mod hele min sundhed? 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Når man er i starten af 20´erne sker der men under alle omstændigheder sker der en masse med kroppen og dens omsætning af energi og hormoner mm som så accelereres når man ophører med at ryge.

Der sker nogle forbigående forandringer som i sidste ende vil være bedre for din hud og dine indre organer og din krops stofskifte bevæger sig fra et sted til et andet. Partiklerne i tobak er med til at nedbryde proteiner i huden så man ældes hurtigere så det er ikke kun lungerne det går ud over, hvis du så oveni skifter til et stort sukkerindtag sker der yderligere forskydninger.

Min erfaring er at man som oftest ikke finder noget galt hvis man for eksempel tager blodprøver efter at folk er holdt op med at tage stoffer, drikke alkohol eller ryge. Så med mindre du har udsat dig for en særlig risiko kan jeg ikke anbefale at du bliver undersøgt – man kan heller ikke undersøge hele sundheden men kun se efter om der for eksempel er leverskader eller nyreskader og det lyder det ikke som om det er tilfældet.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >