Spørgsmål i Brevkassen d. 28.12.2013

Hvad sker der med kroppen efter hash og cigaret stop.

KategoriBedøvende stofferCannabisHashHvad sker der når jeg stopperKrop og sundhedNikotinNysgerrighedPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand23 år

Hej Læge.

Jeg har nu været ude af mit hashmisbrug i over et år. Og til april, har jeg holdt i et år med at ryge smøger..

Jeg vil gerne høre dig, hvorfor jeg er har fået væsentlige flere bumser efter jeg er stoppet med hash og cigeratter. Det skal ikke være nogen hemmelighed at mad fået større priotering i min hverdag, og det er ikke fordi jeg går fri fra cola, og søde sager.. Men er det virkelig svaret på jeg har fået flere bumser?

Eller er min krop ved at finde sin naturlige balance? Efter jeg stoppet med at proppet den med alle mulige kemiskeforbindelser.

Vil du anbefale at jeg får et tjek hos min læge sådan rettet mod hele min sundhed? 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Når man er i starten af 20´erne sker der men under alle omstændigheder sker der en masse med kroppen og dens omsætning af energi og hormoner mm som så accelereres når man ophører med at ryge.

Der sker nogle forbigående forandringer som i sidste ende vil være bedre for din hud og dine indre organer og din krops stofskifte bevæger sig fra et sted til et andet. Partiklerne i tobak er med til at nedbryde proteiner i huden så man ældes hurtigere så det er ikke kun lungerne det går ud over, hvis du så oveni skifter til et stort sukkerindtag sker der yderligere forskydninger.

Min erfaring er at man som oftest ikke finder noget galt hvis man for eksempel tager blodprøver efter at folk er holdt op med at tage stoffer, drikke alkohol eller ryge. Så med mindre du har udsat dig for en særlig risiko kan jeg ikke anbefale at du bliver undersøgt – man kan heller ikke undersøge hele sundheden men kun se efter om der for eksempel er leverskader eller nyreskader og det lyder det ikke som om det er tilfældet.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde50 år

passiv rygning

Hej Jeg arbejder på et plejecenter, hvor en beboer ryger hash, han skal lufter ud inden jeg kommer der ind, men tit lugter det også på gangen, skal jeg være nervøs for at jeg kan teste positiv, hvi...
Dreng / mand50 år

Hvad ryger min overbo?

Hej, Jeg har en terrasse og min overbo (psykisk syg) har et vindue med skodder foran. Tidligere har jeg informeret hende, at jeg ikke vil have at hun ryger cannabis i vinduet pga. lugten på min ter...
Pige / kvinde12 år

Måske afhængig?

Hej, jeg er pige på 12 år og jeg tror jeg er afhængig af stoffer. Jeg tager både coke, heroin og ryger hash. Jeg gør det hver dag. Jeg cutter meget og er hele tiden på psykiatrisk. Jeg er også anbr...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >