Spørgsmål i Brevkassen d. 7.7.2013

Hjælp til valg af psykolog

KategoriAlkoholCannabisHashKærlighedKonkrete bekymringerPårørendePotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde23 år

Hej, 

Min veninde har igennem ca 5 år haft et misbrug af hash, alkohol og stoffer (primært hash og alkohol). Hun er nu endelig nået til den erkendelse, at det er på tide at komme ud af misbruget.

Hun har en gang tidligere forsøgt at stoppe hashmisbruget, dette var ved hjælp fra lægen og en psykolog lægen havde tildelt. 

Jeg har forsøgt at sætte mig ind i de forkellige mulighed for hjælp til stop af misbrug, og har flere gentagende gange læst, at hvis valg af psykologhjælp er vigtigt, at psykologen har visse kvalifikationer indefor misbrugsfeltet.

Dette leder mig til mit spørgsmål – kan du/I anbefale en terapeut/psykolog?

I det, det tidligere forsøg på at komme ud af misbruget ikke blev en realitet og oplevelsen med professionel hjælp, ikke var en succes, udtrykker hun selv, at hun denne gang selv vil have indflydelse på valg af hjælpen og går derfor udenom lægen. 

Mvh.

Merete  

Svar fra psykolog Eric Allouche

Hej med dig

Jeg svarer dig ret hurtigt da jeg er lige ved at holde ferie.

Jeg kan ikke anbefale en præcis psykolog, men jeg kan anbefale at din veninde kontakter en psykolog som er vant til at arbejde med misbrugsproblematiker. Som regel vil du kunne finde den slags psykologer på det lokale Misbrugscenter, så enten skal din veninde søge hjælp på Misbrugscentret og sige at hun ønsker at tale med en psykolog, ellers, hvis hun vil betale selv, så kan hun kontakte den pågældende psykolog og spørge hende/ham om hun/han vil tage hende i behandling privat.

Endeligt er det helt rigtigt at det er bedre at selv vælge sin psykolog da "kemien" er en vigtig faktor.

Held og lykke med det.

Eric

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Dreng / mand20 år

hashmisbrug

Hej, jeg var sammen en pige i 3 uger ,hun elskede mig og jeg elskede også hende ,men jeg vidste også ik at hun har et hashmisbrug ,altså hun ryger hver dag om aftenen fordi hun siger at jeg kan ikk...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >