Spørgsmål i Brevkassen d. 7.7.2013

Hjælp til valg af psykolog

KategoriAlkoholCannabisHashKærlighedKonkrete bekymringerPårørendePotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde23 år

Hej, 

Min veninde har igennem ca 5 år haft et misbrug af hash, alkohol og stoffer (primært hash og alkohol). Hun er nu endelig nået til den erkendelse, at det er på tide at komme ud af misbruget.

Hun har en gang tidligere forsøgt at stoppe hashmisbruget, dette var ved hjælp fra lægen og en psykolog lægen havde tildelt. 

Jeg har forsøgt at sætte mig ind i de forkellige mulighed for hjælp til stop af misbrug, og har flere gentagende gange læst, at hvis valg af psykologhjælp er vigtigt, at psykologen har visse kvalifikationer indefor misbrugsfeltet.

Dette leder mig til mit spørgsmål – kan du/I anbefale en terapeut/psykolog?

I det, det tidligere forsøg på at komme ud af misbruget ikke blev en realitet og oplevelsen med professionel hjælp, ikke var en succes, udtrykker hun selv, at hun denne gang selv vil have indflydelse på valg af hjælpen og går derfor udenom lægen. 

Mvh.

Merete  

Svar fra psykolog Eric Allouche

Hej med dig

Jeg svarer dig ret hurtigt da jeg er lige ved at holde ferie.

Jeg kan ikke anbefale en præcis psykolog, men jeg kan anbefale at din veninde kontakter en psykolog som er vant til at arbejde med misbrugsproblematiker. Som regel vil du kunne finde den slags psykologer på det lokale Misbrugscenter, så enten skal din veninde søge hjælp på Misbrugscentret og sige at hun ønsker at tale med en psykolog, ellers, hvis hun vil betale selv, så kan hun kontakte den pågældende psykolog og spørge hende/ham om hun/han vil tage hende i behandling privat.

Endeligt er det helt rigtigt at det er bedre at selv vælge sin psykolog da "kemien" er en vigtig faktor.

Held og lykke med det.

Eric

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >