Spørgsmål i Brevkassen d. 24.5.2013

Hash problem?

KategoriAlkoholCannabisDepressionHashHvad sker der når jeg stopperKonkrete bekymringerKrop og sundhedPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand17 år

Hej jeg er 17 år og jeg stoppede med at ryge hash for ca. 8 måneder siden.

Grunden til mit rygestop er, at jeg muligvis havde røget noget dårligt hash som, jeg personligt har mistænkt for at indeholde noget andet end bare hash. Jeg tog altså en koldtyrker og derefter begyndte jeg at få de normalevise psykisket lidelser som f.eks. angst tanker og andre former for plagelser, såsom deppression. Jeg husker det generelt bare den tid som værne en meget negativ tid.

Efter et på måneder gik det op for mig, at der var noget alvorligt galt, jeg søgte en misbrugskonsulent i min kommune (Aarhus) hvor jeg fik snakket ud om problemet. Hun var ikke til megen hjælp, da hun mest af alt bare var en middelalderen dame, som havde lidt viden inden for det konkrete emne. Jeg fik Henrik Rindoms bog og hun foreslog mig at søge læge, hvis problemet stadigvæk fortsatte efter en måned.

Jeg har dog aldrigt søgt læge og mine forældre ved endnu ikke om mine psykiske/fysiske problemer. Jeg dyrker meget sport, eftersom jeg går på en efterskole og det drivkraften lige pt. mine forældre er fuldstændig oplyst om mit hashmisbrug, siden nogle drenge og jeg blev opdaget i rygning på skolensområde.

Er der nogen der har prøvet noget ligende? Jeg har på fornemmelsen, at det er en psykose agtig fornemmelse med http://www.psychedelia.dk/wiki/index.php/HPPD

Min syns sans har været ekstremt påvirket dagene efter den sidste joint, jeg følte en sløret form for tunnelsyn konstant og jeg var 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det er altid svært at lave en præcis diagnose på afstand – men jeg skal forsøge ud fra det du fortæller.

Først og fremmest vil jeg mene at der er tale om en følgetilstand efter ophør med hash men du beskriver jo også at du røg noget som virkede anderledes end det tidligere har gjort så måske har du fået noget andet end du troede og dermed nogle andre effekter.

Du beskriver også at du forventer at du får det skidt efterfølgende og gør alt det der er fornuftigt for at komme igennem det uden at det rigtigt flytter sig.

Uden at kunne være helt sikker virker det dog som om du ikke er kommet ud af den nedtur du har haft på hash´en men at der bliver ved med at være noget angst og anspændthed som hænger fast og også giver dig nogle fysiske symptomer.

Som jeg ser det er du nødt til at lægge kortene på bordet så du kan få den rigtige hjælp – det kan være medicin i en periode eller noget terapi men du har behov for at det sker så hurtigt som muligt så det ikke sætter sig fast i din psyke og gør dig stressbar og sårbar i mange år fremover. Jeg kan ikke sige dig præcist hvad der vil give det bedste resultat men min erfaring er at det kan behandles over nogle måneder op til et år og så er det overstået. Det har trods alt nu varet 8 måneder.

Var du min søn eller datter ville jeg være fuldstændigt ligeglad med hvad du havde gjort tidligere og fokusere på at hjælpe dig med dit problem og mon ikke dine forældre har det på samme måde.

Held og lykke med det – Henrik  

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >