Spørgsmål i Brevkassen d. 9.5.2018

Hash påvirkning psykisk

KategoriBedøvende stofferCannabisHashNysgerrighedPotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand17 år

Hej, Jeg skriver for at spørge rimelig generelt hvor intens en påvirkning hash har på hjernen både på kort og på lang sigt. Først og fremmest om det har en påvirkning på dit humør efterfølgende eller om det bare er hormonerne, og om det fremmer nogen sanser og kreativitet eller om det også bare er noget andet? Desuden vil jeg meget gerne vide på hvilken måde det påvirker hjernen på længere sigt?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Som det ofte er med simple spørgsmål så er der ikke noget simpelt svar.

Hash har forskellig effekt, afhængig af om det er stærk skunk som ryges eller en svagere marijuana. Man kan ikke sige noget individuelt om hvordan det vil virke men kun generelt at jo yngre man er, jo hyppigere man ryger og jo kraftigere hashen er, jo større er risikoen for at man får negativ effekt med angst og psykose og dårlig indlæring.

Der er en klar forskel på langt sigt på dem som har røget mere end 2-3 gange om ugen og dem som har røget sjældnere. Man bliver simpelthen dårligere fungerende af at ryge dagligt og det går ud over hukommelsen.

Humøret bliver påvirket positivt når det virker godt men der er også en risiko for at det virker lige stik modsat. Det afhængiger i høj grad af hvordan balancen er mellem THC og CBD som er de to stoffer som der er mest af i hash.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >