Spørgsmål i Brevkassen d. 9.5.2018

Hash påvirkning psykisk

KategoriBedøvende stofferCannabisHashNysgerrighedPotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand17 år

Hej, Jeg skriver for at spørge rimelig generelt hvor intens en påvirkning hash har på hjernen både på kort og på lang sigt. Først og fremmest om det har en påvirkning på dit humør efterfølgende eller om det bare er hormonerne, og om det fremmer nogen sanser og kreativitet eller om det også bare er noget andet? Desuden vil jeg meget gerne vide på hvilken måde det påvirker hjernen på længere sigt?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Som det ofte er med simple spørgsmål så er der ikke noget simpelt svar.

Hash har forskellig effekt, afhængig af om det er stærk skunk som ryges eller en svagere marijuana. Man kan ikke sige noget individuelt om hvordan det vil virke men kun generelt at jo yngre man er, jo hyppigere man ryger og jo kraftigere hashen er, jo større er risikoen for at man får negativ effekt med angst og psykose og dårlig indlæring.

Der er en klar forskel på langt sigt på dem som har røget mere end 2-3 gange om ugen og dem som har røget sjældnere. Man bliver simpelthen dårligere fungerende af at ryge dagligt og det går ud over hukommelsen.

Humøret bliver påvirket positivt når det virker godt men der er også en risiko for at det virker lige stik modsat. Det afhængiger i høj grad af hvordan balancen er mellem THC og CBD som er de to stoffer som der er mest af i hash.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Se flere spørgsmål >